bugün

bölerek içki satışının yasaklanması

madem tüketici sağlığı düşünülüyor. o zaman sadece içkide değil diğer tüketim maddelerinde de aynı kural uygulansın. ne bileyim tost, sandeviç yapan kişi salamı, sucuğu, kaşarı tümden satsın ya da ne bileyim benim önümde açsın ve doğrsın. ya da meze gibi soğuk servis yapılan yerlerde konserve kutusunu satsınlar, konserve kutusu böylelikle benim gözüm önünde açılır ben iç rahatlığı ile "ulan bak başkasının artığını yemiyorum" diyebilirim. vs. vs. örnekler çoğaltılarbilir ama bu çıkarılan yasa hangi organdan çıkıp tüketicinin sofrasına peydah olmuştur bilinmez? amaç kaçak içki tüketimini azlatmakmış! peh, duyda inanma. herkes biliyor ki kaçak içki olayının yagın olmasının en büyük nedeni "içikiden alınan yüksek vergilerdir".
eğer amçaları cidden kaçak içkinin önüne geçmekse "vergi indirmi" yaparlardı, ama paşaların buna gönlü olmadığı gün gibi ortada.
ha ne olur derseniz? şu olur efendim: içki üretimi yapan firmalar 30'luk ya da 20'lik küçük şişeler halinde vodka, rakı, şarap vs. çıkartırlar, böylelikle bu yasanın tüketiciye olan etkisi kısmen de olsa bertaraf edilir.
güncel Önemli Başlıklar