bugün

28 haziran 2016 atatürk havalimanı patlaması

28 Haziran 2016’da gerçekleşen terörist eylemdir.

Patlamanın gerçekleştiği andan itibaren geçen 19-20 saatlik zaman dilimi içinde yaşanan tüm anormalliklerle ilgili fikirlerimi beyan etme gereği duyuyorum. Zira biri bitmeden öteki başlıyor.

- Başbakan Binali Yıldırım, yaptığı ilk açıklamada Atatürk Havalimanı’nın güvenlik zaafiyeti olmadığını söyledi. Bakın “ilk açıklama” diyorum. Bu aynı, ortamda osuran kişinin “ya yine kim osurdu oof kokuya bak” diye çıkışmasına benziyor. Çok daha beteri. “Yarası olan gocunur” mottosunun önde bayrak tutan örneği. AK-47 dediğimiz Kalashnikov tipi saldırı tüfeği, yaklaşık 1.2 metre uzunluğunda ve 5 kilogram ağırlığında. Teröristlerin bununla içeri sızması güvenlik açığından başka ne olabilir, bilmiyorum sayın bakan. Bombayı hesaba katmadım bile.

- Bir grup taksicinin 100 TL/Dolar artık her ne sikimse, bu paralardan aşağı yolcu almaması ve yalnızca turist taşıması. insanlığın hangi boyutuna sığar, bu bambaşka bir tartışma konusu zira birkaç taksici hayatını kaybetti ve 10’dan fazlası yaralandı, meslek etiği ararken zaten suç bizde. Ama insanlıklarının bu kadar yozlaşması, krizi kahpece fırsata dönüştürmelerinin herhangi bir kitapta yeri yok.

- Şehit meselesi. Kelime anlamını karşılamaması bir yana dursun, günlük rutinini yaşayan onlarca insanın kurban edildiği bir saldırının ardından kaybedilenlere şehit yakıştırması yapan bir güruh mevcut dünden beri. Bunlar çoğunlukla medyanın hükümete yakın kanallarından yapılan açıklamalarda sıkça karşımıza çıktı. Bu konuyu çok uzatmayacağım, orada ölen insanlar şehit falan değil. KURBAN. Sizin kirli oyunlarınızın piyonları, oynadığınız oyunun kurbanları.

- Hükümetten birçok ismin, kendilerinin cevaplaması gereken soruları Twitter yoluyla takipçilerine sorması. Burhan Kuzu ile başladı her şey. AKP’li Kuzu, böyle korunaklı bir yere nasıl girilir diye sordu takipçilerine. Evet Sayın Kuzu, nasıl girilir? Bunu cevaplaması gerekenler milleti salak yerine koymaktan da geri durmuyor görüldüğü gibi.

- 1 günlük milli yas. Suudi Kral’ın ölümünde 3 gündü, 50 vatandaşını kaybediyorsun ve 1 günlük milli yas ilan ediliyor. E sorarlar adama, bir suudi kral kadar değeri yok mu ölen 50, yaralanan 300 kişinin?

- Şamil Tayyar, yayın yasağını eleştirenlere “umarım böyle bir patlamada ölürler” dedi. Yorumsuz.

Güncellenecek.