bugün

sözlük yazarlarının itirafları

kız kardeşim ve eşi doğum günümde bana hediye almadılar. bizim ailemizde önemli bir hadisedir herkesin birbirine hediye alması ya da el emeği birşeyler sunması. hatta bana hediye almayan bu küçük kız kardeşim azcık özensiz bir hediye tercih etseniz rahatsız olur hatta hediye almamışsanız küser. eniştem de doğum günüm öncesinde "sana ne alayım?" diye sordu ve arsızlık yapıp falanca dedim. tamam dedi kendisi de.

neyse bu iki hınzır doğum günümde hediye almadıkları gibi, aradan geçen ilk hafta içerisinde de hediyeleri gelmedi. 1. ayın sonunda da gelmeyince hafiften belli ettim. "ayyyyy biz çok dolaştık ama beğeneceğin birşeye denk gelmedik ama kafamızda birşey var" dediler. bu konuşmanın üzerinde de epey zaman geçti hahay.

hayatında hiç kindarlık göstergesi olmayan birisiyken, sanırım ilk kindarlığımın şokundayım. tam olarak kindarlık mıdır yaptığım bilmiyorum. ama planım ikisine de doğum günlerinde hediye almamak. pastaları kesilirken arsızca canım iyi ki doğdun diyip pastanın tadını çıkarmak olacak. tamam hoş değil kindarlık ama ailemizin hediye ritüelini bozdular üstelik en çok küçük kız kardeşim buna tepki gösterirken bu oldu. *