bugün

1300 tl asgari ücret alıp memnun olmamak

iki yüzlülüğü bırakarak başlayalım entrylerimize.
Öncelikle bir sene öncesine kadar asgari ücret yükseltilemez, ekonomi bunu kaldıramaz diyenler vardı. Ancak daha sonra gördük ki seçimden tek parti çıkmayınca yükseltilebiliyormuş. Asgari ücretin yükselmesine karşı çıkanları bir tarafa alalım.
Seçim sonuçları ilk açıklandığında bir kısım ortaya çıkıp dediklerini yapmayacaklar, halkı kandırdılar dedi ama verilen sözler adım adım tutulmaya başlandı. Evet bunu söyleyen grubu da bir köşeye alalım ve objektif olmaya çalışalım.
Asgari ücret yükseldi ve güzel oldu halkımız için ancak yeterli bir seviyede mi? Bence değil. Hele ki marketteki ürünlerin, yakıtın ya da otobüs fiyatlarının bile yükseldiğini göz önünde bulundurursak. Antalya da 10 kuruş olan aktarma 10 kat artarak 1 liraya yükseldi, 1.10 tl olan öğrenci ücreti de 1.35 tl yükseldi. Yani günde 1 aktarma ile okula giden bir öğrenci 2.20 tl yerine 4.35 tl ücret ödüyor.
Ayrıca ortalama bir şehirde en kıytırık semtlerde bile 300 liraya düzgün bir daire bulmak oldukça zor. Elektrik faturasına hiç baktınız mı bilmiyorum ama kaç farklı vergi, kaç farklı bedel kesiliyor bir inceleyin bence.