bugün

nevruz bayramını kürtlerin sahiplenmesi

Bayram olarak kutlasalar yine eyvallah. Memleketin anasını ağlatıyorlar yakıp yıkmalar mı dersin provakasyonlar mı dersin özgürlük adı altında saçmalıklar mı dersin ne derseniz deyin. Yaşadığı toprak üstünde birlik beraberlikten dem vurup o milletin bayramını sahiplenip yine o millete ve toprağa karşı kullanan başka kalitesiz insan topluluğu yoktur kanımca. Ya resmen memleketimde o gün dışarı çıkmaya korkar olduk bu mudur sizin bayram anlayışınız?

Nevruz bayraminin bizlerde heyecanı sevinci olurdu.nevruz günü hatta bizde baca baca da denir. babalar eli kolu dolu gelir dışardan. Annem rengarenk yumurtalar boyatirdi sulu boyami açardım masaya pişmis yumurtaları boyardık kardeşimle.güzel bir yemiş tepsisi hazirlanir her çesit çerezden. Amca dayi teyze toplanilir isteyen hediye alırdı. herkes aynı tepsiden yerdi yemişlerini. Yumurtalar tokuşturulurdu. Atesler yakılıp atlanırdı. Bahceli evimiz olmadığı için ateş yakıp atlamışlığım yok ama. Selanikli komsularimiz yakar atlarlardı atlayamasakta görürdük. Yani demem o ki biz bu bayrami sevdiklerimizle en güzel sekilde kutlamaya bakardık. Böyle ucuzlaştırılması şimdi zoruma gidiyor. Sahip çıkamalıyız bizim olana.

Baca baca: babamin anlattığına göre bugünde cocuklar sevindirilir bahar bereketin rizkın sembolu oldugu icin bu gün çocuklar yöre evleri alçak olduğu ićin bacalardan mendil tülbent sarkitırlarmış ev sahipleri ne koyarsa artık sekerleme cerez vs cocuklarin yüzü gözükmez mendillerini çekerlermiş. Bizler şehirlerde olduğumuz için kapıdan pencereden yüz görerek olur bu işlem.

biliyorum babam yine kapıdan eli kolu dolu gelip bizi sevinderecek ama artık o eski tadı vermeyecek bu kadar acının ve şerefsizliğin içinde.