bugün

tanrı nın varlığına ve yokluğuna dair deliller

Atomların farklı bir iş yapmaması, yaptığı işe kodlanması basit bir örnektir. insanlığın bir anda olması, bir anda dünyanın oluşması saçma geliyor. Tamam, patlama oldu ve dünya oldu. Bu kadar düzgün bir evren... Neyse, peki bu gezegenler, evren nasıl varoldu birden ? Patlamaya sebep olan şeyler nasıl oldu birden ? En başını düşünmek kafayı yedirtir insana. Bilim orda durur.

Biz inanıyoruz çünkü bu hayatın bir anlamı olmalı. Örnek olarak bir yazılan kitabın anlamı olmalı ve sonu olmalı. Biz kitap gibi düşünüyoruz ve o kitabın bir seneryosu, neden var olduğumuzun cevabı vardır. En sonundada kitap biter.

Bir patlama bu kadar düzenli bir evren getirtmez. Nesi düzenli derseniz, en basit örnek dünyanın en sıcak yerine kar yağması, sibirya soğuğu gelmesi gibi. En soğuk yerinde bir gün soğuk bir gün sıcak olurdu. Meteorlar çarpıp dururdu. Dünya güneşin etrafında değil güneş dünyanın etrafında dönerdi. Bir sürü düzensizlik ortaya çıkardı.

En önemlisi müslümanlar sürekli allahın varlığını sorgulamaz çünkü bilir ki var o. Kafa yormaz boş boş. Bu var mı yok mu muhabbeti bilimin açıklayamacağı kadar derin... Derin düşün düşün en sonda kafayı yer insan.

(bkz: adam yazmış beyler)