bugün

menderes niye asıldı

bir kere söze başlamadan önce şunu belirtirsek kesinlikle daha iyi anlaşılır olay. adnan menderes idam karşıtı birisi değildi. dp hükümeti zamanında kırk küsür kişi menderesin imzası ile asılmıştır. bir diğer olay ise şudur; ''cumhurbaşkanı asılmaz, başbakan asılmaz''! dur orda biraz. yok öyle bir dünya. her haltı memleket idaresi bende diye ye, daha sonra elini kolunu sallaya sallaya gez! yok öyle bir dünya.

menderes zamanında yasalarda idam mevcuttu. ve dolayısı ile bu suçu işleyen kişiler idama mahkum edilirdi. şimdi menderes neden idam edildi? bugün bazı kitleler tarafından ''sırf sağcı, muhafazakar olduğu için tutup kolundan astılar'' böyle birşeymi yoksa ''yassıada mahkeme kayıtlarından bulunan kendisinin ne ile suçlandığı ve suçlandığı şeylerin realistliği'' hangisi?

türk milleti olarak kesinlikle yazılı kaynaklardan daha çok halk arasında dilden dile gezen olaylara inanma yatkınlığı vardır. bu sadece menderes olayında değil bir çok olayda mevcuttur. şimdi yazarsak yazı uzarda uzar. o yüzden efsanelerden daha çok delil, ispat teşkil eden şeylere inanmak gerekir.

bonus:
(bkz: muhafazakar kime denir)
(bkz: bebek davası)
(bkz: zina)