bugün

internette hakaret edeni savcılıkla tehdit etmek

Eksik harekettir. Aslında hakaret edeni direkt savcılığa şikayet etmek gerekir.

Sosyal medya dili çok ucuz. Nefret söylemi en üst düzeyde. Kişiler en korkunç hakaretleri ederken bile herhangi bir kuşku duymuyorlar. Sanal kimlik kartı varmış gibi hareket edip, yaptıklarından mesul olmayacaklarını sanıyorlar. Maalesef Türkiye'de bu durumdan kimse şikayetçi olmadığı için de caydırıcı bir gelişme halen yok. Çünkü hakarete uğrayanlar da hakaret ediyor.

Mesela ben reelde 10 kişiye hakaret etsem 9'u cevap vermez. Ya yutar ya da gidip adli mercilere şikayette bulunur. Ama sosyal medyada küfür etsem bu 10 kişiden 10'u da küfürle karşılık verir. Çünkü sosyal medyada tüm nefretimizi, tüm insanlık dışı hallerimizi kusuyoruz.

Mesela bu sözlükte ifşa denen olay oldukça popüler. Herkes biten ilişkisinin ardından iğrenç bir şekilde her şeyi anlatıyor. Anlatırken de diğer kişiyi orospu, pezevenk vb. Sıfaflara sokuyor? Sonra ne oluyor? ifşa olan tası tarağı toplayıp sözlükten gidiyor. Peki o ifşacılar reel hayatta birini bu şekilde ifşa edebilir mi? Tabi ki yapamaz, Adamı susuz götürürler. Özel hayatın gizliliği, mahremiyet falan ömrünün büyük bölümünü cezaevinde geçirir. işte sosyal medyanın rezil durumlarından birisi ve belki de en önemli problemi bu.