bugün

ateist kizin gunah korkusu

bu durum cümlenin muhattabı kızın içindeki dilemmaları çözemediğinin tam bir kanıtıdır. hem sen ben ateistim diyeceksin yani her hangi bir mutlak güç yok arkadaş her şey tesadüfen olmuştur şu gördüğün maymunla aramda sadece bir kaç milyon yil var diyeceksin sonra da olurmu arkadaş sınırsız özgürlük benim de bir limitim var ve onun adi günah idyeceksin. tamemen acinasi ve gülünesi bir durumdur.
bu birazda ben motorum ama herkesede vermem manasina gelebilecek olan bir tanımdır. eğer kızın biri size böyle bir kelam ederse muhtemelen veririm ama biraz uğraşman lazım demek istemektedir.
yada hatun kişi tamemen saf bir şekilde inanmadığına inanmaktadir lakin inanan birinin dini yasaklari belirtmek için kullandığı günah tabirini kendi duygu ve düşüncelerini anlatacak daha iyi bir tanım bulamadığı için kullanmak durumunda kalmıştır.
ikinci guruptaki kizlara (yada muhattabi her kimse) üzülmekten başka yapacak şey yokken, ilk gurupta yer alan veririm ama uğraşman lazim modundaki kizlara (yada sözün sahibi her kimse) zevk dolu anlr dilemekten başka yapacak şey zevkine ortak olmaktır.