bugün

evde bardakta mısır yapmak

konserve ile olacak iş değil. konservelerin kullanım amacı başka.. ha ben öyle seviyorum diyorsan orasını bilemem.

öncelike evde mısır yimak isteyosan paket mısır alacağsın. tavsiyem a101 de satılan misır. fiyatı 2.45 lira. konserve değil ha dolabın içinde olur o paketler. gerçi son zamanlarda bim ile a101 bu işte ortak mı gidiyor ne anlamadım.. bazen a101 den alıyorum tadı bim in kinin aynısı. bimden alıyorum tadı a101 gibi. bazen ikisi de bim gibi. bim de satılan daha sert ve uzun oluyor. a101 in mısırı yumuşak ve daha güzel.. ben lüks ararım diyorsan git süperfresh al 5 tl.

neyse eğer hayvan gibi açsan ki açlıkta daha güzel gidiyor.. koca bir tencere çıkart. yok karnım fazla aç değil diyorsan orta büyüklükte cezve işini görür. öncelikle bu margarinle falan olacak iş değil.. güzel bir tereyağı çıkart tuzlu- normal farketmez zaten mısıra tuz katacaz. sağlığına önem veriyorsan az tereyağı kat. yok pampa bana farketmez davar gibi yirin diyorsan daha zevkli olması açısından ne kadar mısır yapacaksan ona göre bol tereyağı kat. tereyağını yakmamaya özen göster kısık ateşde çözülsün. sıvı kıvamına gelince mısırları hunharca içine kat. ara ara karıştır. mısırlar yağlı ve parlak bir görünüm almaya başlayınca ( ısınmaya başlamış demektir. ) tuzunu kat. istiyorsan yanında başka baharatlar da katabilirsin. ama tavsiye etmem. pul biberle de gidiyor .. değişik tatlar tadacam diye ne bulursan katma mısıra... kekikdir- sucuk baharıtıdır falan katayım deme.. yine de sen bilirsin amk illa ben cins biriyim değişik şeyleri severim diyorsan çörek otu- kekik-kimyon-nane-tarçın-vanilya ne bulursan kat amına koyim benden günah gitti.

yok aga tuz bana yeter diyorsan nasıl seviyorsan o kadar tuzu kat.. ağzın yanacak şekilde olana kadar mısırı karıştırmaya devam et. sonra isteğe göre ketçap- mayonez- nar ekşisi acı sos katabilirsin. fazla da katma mısırın özelliği gider. ama ben yine rahat durmam farklı şeyleri denemeyi severim diyorsan soya sosu- hardal--salça- reçel-çikolata sosu ne bulursan kat amına koyim.
güncel Önemli Başlıklar