bugün

türk bayrağındaki hilal

byzant şehrinin antik koruyucusu olan ay tanrıçasına ithafen hilal, byzantium şehrinin simgesidir. hilal bir pagan sembolüdür, dünyadaki hemen hemen tüm diğer semboller gibi. kıvırmanın ve saçmalamanın alemi yok. 2014 yılındaki bu bilgi deryasına kıyaslandığında kısıtlı imkanlarına rağmen fatih sultan mehmet, bu gerçeği bildiği için bu simge niteliğindeki şehri alır almaz bayrağa eklenmiş oldu. bu hareket osmanlı'yı paganlaştırmayacağı gibi, fatih'i de dinsiz yapmadı.

katalan atlası'nda görüleceği üzere fethe kadar osmanoğlunun bayrağı beyaz zemine kırmızı üçgen. hatta dönemde anadoludaki türk devletçiklerinde dahi hilal'i kullanan yok. aksine bugün davut yıldızı olarak israil bayrağından alışkın olduğumuz yıldızı karamanoğlu ve çandaroğlu gibi devletler kullanmıştır. menteşeliler siyah zemine el izi, ramazan ve dulkadirler ise boy tamgasını kullandılar. daha fazla cehaletin lüzumu yok, tarih tüm verileri ile orada.

ne şanstır ki bugün hilal islamın ve türklüğün sembolü olmuş. sanki müslümanlardan önce hilal doğmuyordu, sanki türkler getirdi hilali gökyüzüne. nedensel düşünmeyi öğrenmedikçe bizi simgeler yönetecek, bilgiler değil.