bugün

anadolu çomarı

söyleyenin ne kadar iki yüzlü, ne kadar sinsi biri olduğunu göstermek dışında hiçbir faydası olmayan saçma bir genelleme. Ha bir de standart ekşici ergenlerin mastürbasyon tanımlamalarından birisi.

Sorsan en aydın, en geniş, en akıllı, en hümanist bunlardır. Ama sevmedikleri bir kişiye, bir görüşe anında yaftayı yapıştırırlar.

böyle deyince de anadolu çomarı fakir ya da köylü demek değildir. şahin'inde yüksek sesle müzik dinleyip drift yapmaya çalışanlardır, çal keke çal videosundaki döner bıçağıyla dans eden gençlerdir, ankara'daki patlamaya sevinen insanlıktan nasibini almamış tiplerdir. derler onlara biz keko barzo diyoruz zaten anadoluyu niye katıyon içine dingil. o yüzden bunu kullananların kendilerini entelektüel, solcu veya liberal, terbiyeli, sağduyulu bir kesimin parçasıymış gibi hissetmesinden daha da rahatsız oluyorum. bunu savunmaya çalışanlardan da iki kat daha fazla rahatsız oluyorum. bu kavramı kullananlar hakkında aynı anda hem kemalist hem de pkk sempatizanı olabilen(??), neşet ertaş edebiyatı dışında anadolulukla hiçbir alakası kalmamış tuzu kuru bir insan imgesi oluşuyor zihnimde.

özetle beyaz türklerin sıçmığı işte. anadoluda eğitim kötü de izmirde atomu parçalıyorlar sanki. veya anadoludakii adam körü körüne oy veriyor da izmirdekiler çok derin analizler kasıyor.

hdpli vatan millet düşmanlarının kullanmasına zaten yorum bile yapmaya gerek yok.