bugün

kurban kesmenin barbarlık olduğu gerçeği

Ömcelikle şunu söyleyim et yemiyorum, daha doğrusu yiyemiyorum. Yeseydim de söyleyeceklerim değişmeyecekti.

Kurban kesmek barbarlıktır. Kurban kesmenin geçmişi çok eski zamanlara dayanır. Gök Gürlermiş "tanrı bize kızıyor, e o zaman bir kurban keselim" mantığına dayanır. Eski bir inanıştır yani. Tanrı kan ister insan kan akıtır. Apocalypto filmini izleyenler dediklerimi daha rahat anlayacaklar.

Ha aranızda yediğimiz etler nerden geliyor diyenler olacak. Onlara da diyorum ki kurban bayramı olmasa kırmızı et üretimi yapılmayacak mı? Yılda bir kez kurban kesildi diye mi et yeniyor? Ben et tüketmeye karşı değilim bilakis az et tüketen bir toplumuz. Burada mesele hayvanların kesilip tüketilmesi değil tabi ki yenecek. Devlet hayvancılığa destek versin çoluk çocuk protein alsın ki aptal bir toplum olmaktan kurtulalım. Hangi mantıkla kesildiği önemli. Kaldı ki kurban bayramını et tüketme zamanı olarak görenler inandığı dini anlayamamış kişilerdir. Et için kesilmiyor kurban, tanrı kan istediği kurban istediği için kesiliyor. Zaten kestiğin etin 1/3'ünü kendin yiyebiliyorsun. mesele et değilken savunucuların sürekli "o zaman nasıl et yeriz" gibi basit mantıkla hareket etmesi inanılan dinin ne istediğinden ne kadar uzak olunduğunun sağlamasıdır. Sen daha ne için kurban kestiğinin farkında değilsin, et peşindesin.

Peşin edit: fakir fukara et yiyor diyenler için de sosyal devlet anlayışı olsa bunlar olmaz. Vergi kaçıran adam gelip burada fakir fukara et yiyor demesin. Sen vergini ver devlet fakire de bakar. Ayrıca tutan yok kurban bayramı dışında da gidip ihtiyaç sahiplerine ulaşabilirsiniz.

Boğa güreşine müsade edenin de ta amk.