bugün

dünyanın 6 günde yaratılması

kuran'daki bilime aykırı iddialardan biridir.

gelen itirazların özü nedir? "efendim gün derken evre kastediliyor!"... sebep? zengin bir dil olan arapça'da "evre"ye tekabül eden kelimeler yok mu? elbette var!..

https://islamingercekleri...-kurandaki-6-gun-kavrami/

peki allah neden bu kelimeleri değil de "gün" kelimesini kullanmış olsun? üstelik "gün" için kullandığı kelimeler, yukarıda refere ettiğim sayfada da görülebileceği gibi, kuran'ın çeşitli yerlerinde, hiç şüphesiz olarak yine "gün" için kullanılan kelimelerdir.

bir diğer reddiye türü de ilgili ayetlerde geçen "gün" kelimesinin gerçekten de "gün" anlamına geldiğini fakat allah katındaki günün bizim günlerimiz gibi olmadığını iddia etmektir. bu reddiyeyi yapanların yalancılıkta ileri gidenleri, izafiyet teorisinden, einstein'dan filan dem vurup yalanlarına bir de mucize sosu eklemeye çalışırlar.

bir kere "allah katında gün"den söz etmek -ki kuran söz ediyor- o gün ne kadar uzun olursa olsun, allah'ın zamanın üstünde olmadığını itiraf etmek demektir. şimdi bu tespiti bir yana bırakıp, iddia sahiplerinin dayanaklarına bakalım:

http://www.kuranmeali.org...urani_kerim_mealleri.aspx

ayetin öncesine ve sonrasına bakarsak, mevzunun allah'ın ceza vermekte acelesi olmadığı olduğunu görüyoruz. ayete göre allah katında 1 gün 1000 yıl oluyor. bu durumda evrenin 6000 yaşında olması icap eder!...

http://www.kuranmeali.org...urani_kerim_mealleri.aspx

http://www.kuranmeali.org...urani_kerim_mealleri.aspx

yukarıdaki ardışık ayetler okunduğunda, 1 gün = 1000 yıl hesabının, evrenin yaratılması (!) için biçilen 6 gün süreyle alakalı olduğu net olarak anlaşılır.

http://www.kuranmeali.org...urani_kerim_mealleri.aspx

mearic suresinin 4. ayetinin anlaşılması için 1. ayetten itibaren okunması gerekir. o zaman görülür ki peygambere habire yöneltilen "bunlara azap ne zaman inecek?"sorusunun cevabı hacc suresinde olduğu gibi 1000 yıl değil, 50.000 yıldır!... zira allah katında işler böyle yürümektedir!.. zira melekler ancak bu kadar sürede allah katına yükselebilmektedir!.. dolayısıyla aceleye mahal yoktur!...

söz konusu ayetlerin hacc suresindeki ayetlerle çelişkisini bir yana bıraksak ve allah katındaki bir günün 50.000 yıl olduğunu kabul etsek evren 6 x 50.000= 300.000 yılda yaratılmış olsa gerektir ki o da bilime aykırı bir iddiadır.

ardarda yedikleri tokatlardan bunalan yalancı reddiyecilerimizin son çaresi ise 1000 yıl, 50000 yıl gibi sayıların sembolik olduğunu iddia etmektir!... şimdilik eleştirmeye tenezzül etmiyorum, ilk "sembolik" itirazını yapana gerekli cevap verilecektir.

yanıt vermeye kalkacak reddiyecilerin, her zaman yaptıkları gibi, yaptığım eleştirileri yapılmamış sayıp, aynı hikayeleri tekrarlamamaları rica olunur. ben sizin reddiyelerinizi, özünü saptırmaya filan kalkmadan, nasıl kategorize edip eleştirdiysem, siz de yaptığım itirazları, copy-paste metinlerle değil, o itirazları dikkate alarak eleştirin eleştirebiliyorsanız.