bugün

windows phone lu telefon kullanmak

Bir senedir memnuniyetle yaptığımdır.
Yüzde yüz sorunsuz diyemem. Hangi aygıtımızı sorunsuz kullanıyoruz ki? insan yapısı sonuçta.
Neyse.
Fiyat/performans açısından en mantıklı telefonlar lumialardır bence. Bir kere android makineler gibi çıktıktan beş altı ay sonra çöpe çıkmıyor. Üretici desteği (ki bu yazılımsal destektir çoğunlukla) uzun süre devam ediyor. Özellikle Samsungun "uret, sat, gerisini Siktiret" mantığı yok en azından.
Evet marketi android gibi çöplük değil. Apple kadar da gelişmiş değil. Evet popüler de değil.
Ama dediğim gibi fiyat/performans açısından değerlendiriyorum ben. Yoksa paraya kıydıktan sonra çekerim bi ayfon siks pülüs.

Nokia lumia 1320 kullanıyorum. Marketi bana fazlasıyla yetiyor.
instagram ve snapchat gibi birkaç popüler uygulama markette yok diye itin götüne sokuyorlar lumiayı.
instagram beta olarak kaldı. Snapchat başta olmak üzere bir kaç yazılım firması da kasıtlı olarak Windows marketine uygulama yazmıyor. Kendilerine alternatif uygulama yapanları da kaldırtıyor. Burada Windowsu piyasadan silme çabası açıkça görünüyor ama bu çabalar da Windows 10la sona erecek gibi geliyor bana.

Neyse. Şahsen fiyat/performans dışında benim için ikinci kriter yazılım desteğidir.
Apple sağolsun ürettiği modele en az dört beş sene yazılım desteği sunuyor. Halen iPhone 4s lerin güncelleme alması müthiş birşey bence.

Ama samsung başta olmak üzere androidli telefon üretenler sadece üretmeyi biliyor. Güncelleme hak getire.

Beim Nokia Lumia 1320 ye bile son 8-9 ayda dört kere önemli güncelleme geldi. Samsung daha altı ay önce ürettiği tablete bile güncelleme göndermezken microsoft neredeyse tüm Windows Phonelu telefonlara Windows 10 güncelleme sözü verdi.

Elimdeki telefonu bir iphonela karşılaştıramam ama android makine alacağıma lumia alırım.
Android alacaksam bile Samsung almam.

Neyse biraz karşılaştırma şeysi oldu bu.

Windows Phonelu telefon almak pişmanlık falan değildir. Eğer sosyal medya manyağıysanız, snapchat instagram şu bu tüm sosyal mecraların müptelasıysanız almayın. Ama facebook telefon sms whatsapp gibi bir kaç temel ihtiyaçtan öte beklentiniz yoksa alınır ki marketi de her geçen gün gelişiyor. Oyun bakımından baya zenginleşti market.