bugün

darksiders wrath of war

indirim döneminde "ya alayım oynarım hem ramazanda nasıl vakit geçecek" mantığı ile aldığım, daha sonrasında "lan ben niye bunu hiç bilmiyormuşum" dediğim yapım. Bünyede fişek etkisi yaratmıştır.

Oyun öncelikle güzel bir God of War + Prince of Persia derlemesi olmuş. God of War'ın savaş mekanikleri ve Prince of Persia'nın bulmaca ve akrobasi mekanikleri birleştirilince şahane bir oyun ortaya çıkmış. Diğer iki oyunda çünkü bunlar zordu. Gow'da bulmacalar ve akrobasi zorken, pop serisinde savaşmak bu kadar kolay değil. Buradan puanı alıyorlar. Hatta ilerde Portal da giriyor işin içine o da bir mutlu etmedi değil, fakat öyle portal kadar özgür olacağınız bir dinamik değilde daha şuraya at tarzında portal mantığı olduğundan öbürleri kadar iyi kalmıyor.

Hiç bilmeyeni için bi' senaryodan bahsedersek, Dünya üzerinde Cennet ve Cehennem bir savaşa girişiyor ve karakterimiz bu savaştan kurtulup eski dengeyi sağlamak için adalet konseyi tarafından yollanıyor. Başta işi bitirecekken tam konsey tarafından geri çağırılıyor tüm güçleri elinden alınıp tekrardan dünyaya yollanıyor. Bu taraftan bakılınca god of war 2'nin başlangıcı da aynen bu, bu biraz sıkıcı ama başlangıç için mantıklı olabilecek bir seçim.

Oyun iyi güzel olsa da başlarda biraz sıkıcı olduğunu söylemem gerekli. Size oyunun dinamiklerini öğrenmeniz için biraz uydurma bir bahane ile arenalara sokuyor oralarda sıkılma ihtimaliniz var. Biraz bekleyin, oyun açılacaktır zamanla.

Senaryo tarafı ise açıkcası çok klişe olmasa da beklenmedik dönüşleri merak ettirdi. Ve oldukça uzunda olan oynanış * beklediğimden de baya uzun. Çok özgür olmayan açık dünya da mevcut, toplanabilirler peşinde koşturarak 20-25 saate rahatça çıkartabilirsiniz. Bu da güzel yanlarından biri aslında, size normalde soldan giden yola ek olarak sağdan başka bir yol sunuluyor ve biraz belki vakit kaybederek güzel bir upgrade almanızı sağlayabiliyor. Gow ve Pop serilerinde de aynı mantık var ve güzel birşey bana kalırsa. Size yalandan da olsa biraz daha oynatabilen mekanik. Sağda solda saatlerce tüy vs. toplatan oyunlardan daha mantıklı.

Oyunda ama en güzel nokta boss savaşları. Günümüzde bulamadığınız bu olaydan Darksiders'da sayamadığım kadar büyük küçük boss var. Ufak bosslar kendini tekrar eden şeyler olsa da * büyük bosslar eşsiz.

uzun oynanış süresi, zengin içeriği, yüksek oynanabilirlik ile bence rahatlıkla oynanabilir bir oyun olmuş. ilkini baya beğendikten sonra direk ikinci oyunu aldım. Season Pass'siz bu kısa sürecek gibi hissettiriyor ama neyse bekleyeceğiz indirimi artık.