bugün

baş örtüsü müslüman kadının özgürlüğüdür

burda sadece bir soru sormak istiyorum: be hey akılsız insan! bir kesim bunu siyasi amaçları kullanıyor diye hiç siyasetten anlamayan sırf inancının gereğini yerine getirmek için başörtüsü takanları yakmak onları kısıtlamak hangi insan hakkına hangi mantığa girer, nerde suçların ve cezaların şahsiliği ilkesi?

yök ek 17. maddesi ne diyor buna bakalım bir de;
-"yürürlükteki kanunlara aykiri olmamak kaydi ile yüksek öğretim kurumlarinda kilik kiyafet serbesttir."

peki yürürlükteki kanunlarda alenen böyle birşey yazmakta mıdır? herhangi bir anayasal yasak var mıdır? yoktur. bu yasak sadece bir takım genelgelerle yürütülmekte. onun kanıtı hemen altta;

--alıntı--
yükseköğretim kanunu ek 17. maddede öngörülen serbestiye aykırı olarak yönetmelik çıkartılamaz. alt düzenleyici işlemlerin bir üst kurala (kanuna) aykırı olmayacağı ve yönetmelikle temel bir hakkın ortadan kaldırılmayacağı hukuki gerçeği karşısında, örneğin bir istanbul üniversitesi öğrenci yönetmeliğinde 27.05.1999 tarihinde yapılan değişiklik ile istanbul üniversitesi kız ve erkek öğrencileri üniversite kampüsü içinde, dershane, laboratuar, klinik, poliklinik, kütüphane, sosyal tesisler, spor sahaları ve uygulama alanları ve koridorlarda başları açık, çağdaş giysiler içinde ve görünümde bulunmak zorunluluğu getirmesi hukuka uygun kabul edilemez.
--alıntı--

bu nedenle başörtülü öğrencilere, disiplin soruşturması açılmadan fiili cezalar verilmekte veya fiilen ihlal edilmeyen disiplin maddeleri uyarınca disiplin cezası verilmektedir.

ah ahh...olay zaten hukusuzluğun daniskası. fakat esas sorun şurda; geçmişte yaşanan sağcı-solcu çatışmasının yenilenip önümüze sunulmuş bir modeli buda. fakat türban takmayanı ahlaksız olarak gören bir zihniyet yok değil kabul. fakat onların yaptığı hataya, her türban takanı örümcek kafalı olarak gören zihniyet aynı hatayla karşılık vermektedir.

edit: eksi veren arkadaş bana bu söylediklerimin aksini kanıtlayabilir misin? bak hukuk bilmem ama sırf bunu araştırdım nedir ne değildir diye. eğer bi' fikrin varsa araştır öğren ve beni çürüt. yoksa sadece oturduğun yerden bok atmakta usta mısın?