bugün

türkiye gerçekleri

halkının o kadar da zeki olmadığı gibi şeyleri de içeren gerçeklerdir. yıllarca türk milletinin ne kadar zeki olduğundan, ama yeterince şans verilmediği için bunu ispatlayamadığından, bu yüzden geri kaldığımızdan dem vuruldu hep. öğretmenler ve aileler tembel ve haylaz öğrenciler için hep "zeki ama çalışmıyor" dediler. hep "einstein bile okuldan atılmış zamanında" denilerek hayatta hiç bir baltaya sap olamayacak kadar boş insanlar einstein ile kıyaslandılar, ona benzetildiler.

http://www.hurriyet.com.tr/avrupa/26718971.asp

artık o kadar da zeki olmadığımızı kabul etmemiz gerek. işte çok zeki dediğiniz millet. bakın bakalım kaçıncı sırada? hadi iq'yu falan bir kenara bırakalım. sene olmuş 2015. artık insanlar ticari zekalarını çeşitli krediler kullanarak ispatlayabiliyorlar, neredeyse 0 öz sermayeyle büyük girişimlerle bir anda pazarda pay sahibi olabiliyorlar. sadece bir kaç sene içerisinde twitter gibi, facebook gibi milyar dolarlık şirketler oluşturulabiliyor. e hani, nerede kayserili zekası? hani anadolu kaplanları? küçük esnaf kafasıyla holding yöneterek ancak bir yere kadar gelinebiliyormuş değil mi? "mühendis adama iş bilmediğini belli etmeyeceksin, her fırsatta onu eleştireceksin ki kamçılansın, daha fazla çalışsın" diyerek aylık topu topu 1500 lira verdiğin mühendisi, eşek yerine koyarak ancak bu kadar oluyormuş değil mi? davar güder gibi şirket yönetmek buraya kadarmış değil mi?

hep laz zekasından, anadolulu zekasından bahsettik. fırsat verilmiyor dedik. buyrun size fırsat. artık neredeyse her şehirde üniversite var. http://www.timeshigheredu...1-400/order/country%7Casc

buyrun, ilk 400de ise sadece bilkent, koç ve itü var. bu sıralamalardaki üniversitelerimiz değişse de sayı pek değişmiyor. ilk 400e genelde iki, üç tane üniversite ancak sokabiliyoruz. milli eğitim daha da kötü. pisa testlerinde aldığımız sonuçlar, türkiyenin böyle bir eğitim seviyesi ile gelişmişlik endeksinde şu anda bulunduğu konumu bile hak etmediğinin açık bir göstergesi.
http://www.oecd.org/pisa/...A-2012-results-turkey.pdf
http://www.bireyselyatiri...ti-siralamasi-ve-turkiye/

yani kısacası zannettiğimizin onda biri kadar bile zeki değiliz aslında. biz zekayla kurnazlığı karıştırıyoruz çoğu zaman. jeton yerine madeni para kullananlara, 1 euro yerine 1 tl kullanarak bankomatları kandıranlara, almanyaya göç edip oranın sosyal güvenlik programını suistimal edenlere zeki denilen bir ülkede yaşıyoruz. vallaa zeka kriterimiz buysa dünyanın en zeki milleti çingeneler olmalı.