bugün

ikaros kültür evi

ankara kızılayda bulunan konur sokağa gizlenmiş orjinalliğini koruyabilen nadir mekanlardan biridir. Diğer mekanlardan farklı olarak etkinlikler düzenlemesi ve mekanın müdavimleri gösterilebilir. Genelde aynı yüzler görünür içeride. Çünkü ankaranın kalbinde olmasına rağmen çok az kişinin yerini bildiğini söyleyebiliriz. Müşteri kitlesine gelince genel olarak lise son ve üniversite öğrencileridir (ki bence bu en büyük artısı).

Fiyatları (her ne kadar arkadaşlarım normal dese de) gayet cep dostudur. Menüsünü yetersiz bulabilirsiniz. Lezzette normal seviyede.

Çalışanlar oldukça sıcaktır. Bir kaç kere giderseniz sizi tanırlar. Mekan çok büyük olmadığı için sipariş vermek için garson kovalamazsınız yada garsonlar başınızda sipariş verin diye beklemez. Hele de ders kitaplarınız önünüzde açıksa kimse sizi rahatsız edemez.

Mekanın kapalı kısmı sakin olur. Genelde ders çalışanlar bu bölgeye geçer. Arka bahçe havadardır ve genelde neşeli bir havaya sahiptir. Arka bahçede 10 dakika yalnız oturursanız mutlaka bir arkadaş edinirsiniz.

Son ve en büyük eleştirimiz mekanın gerçekten dışarıdan belli olmaması. Bir arkadaşınıza tarif ederek buldurabileceğiniz bir yer değil ayrıca içeride telefon çekmeyebiliyor.

Gidip görülmesini öneririm çünkü gerçekten ankara da özellikle de kızılay da bu kadar orjinal ve sıcak bir yer daha bulamazsınız.

No: eğer lise son öğrencisi iseniz deneme sonuçlarınızla gidip bedava çay edinebilirsiniz ama malesef biz üniversite öğrencileri için bir ikram durumu söz konusu değil ikaros cafe de.