bugün

28 mart 2015 hollanda türkiye maçı

bir türkiye klasiği olarak yine 90+ da gol yiyerek 2 puan kaybettiğimiz ve turnuvaya bir sene önceden havlu attığımız maçtır. böyle giderse yakında faroe adalarıyla falan kapışırız herhalde.

oynanan derli toplu oyuna bakıp da gaza gelmeyin derim ben. sahadaki oyuncuların yine neredeyse yarısı bir dahaki turnuvada olmayacak. önümüzdeki turnuvalarda en çok forma giymesini beklediğimiz hakan çalhanoğlu da oyuna sonradan girdi. mehmet ekicinin neden ilk 11e sonradan da olsa giremediğini anlayamadım. selçuk pek iyi değildi bugün. evet, nispeten istekli bir milli takım vardı ama rakip de gerçekten kendimi bildim bileli izlediğim en kötü hollandaydı. koskoca hollanda nasıl bu hallere düşmüş anlayamadım.

velhasıl yine şansları sıfıra indirdik ve bir turnuvaya daha erkenden veda ettik. en kötüsü de ne gelecek vaat eden bir jenerasyon var, ne altyapıdan çıkmasını beklediğimiz oyuncular var, ne de altyapıya yatırım yapan kulüpler ve onları buna zorlayan bir federasyon var. sirk yönetir gibi futbol yönetilmez. yönetmeye kalkarsan da 70 milyonluk ülkeden bir izlanda çıkaramazsın işte.