bugün

seccadelerin üzerindeki gizli tehlike

Yaklasik 12 sene once gittiğim kuran kursunda fark ettiğim bir durumdu aslında. Yillar içinde ara ara söylediğim de oldu kimse bu durumun farkinda degildi.

Babamdan azar yediğimde hali desenlerini ezberledigimden kuran kursunda da epey dikkatimi çekmişti.. Hayvana benzeyen figürler guya cami içindeki avize olarak resmedilmis iki gözü agzi olan garip varliklar vs vs namaz sırasında dikkatimi epey çekiyordu. Şu haber cikali birkac sene oluyor ama hala da bu seccadeler cesitli evlerde camilerde kullaniliyor. Anlamadigim nokta ise seccadeleri ithal etmemiz ya da boyle kutsal bir esyayi ne oldugu belli olmayan firmalarin uretiyor olması.

tam olarak namaz kilamasam da namazı her kildigimda üstünde herhangi bir şey olmayan beyaz seccadeyi kullanirim epey zamandir.. insanların bir nebze olsun bilinclenmesi lazım diye düşünüyorum böyle kutsal bir konuda..

Brudut: elbette namaz kilarken önemli olan allahi düşünmek. Ben kendi adima bunu yapmaya çalışıyorum ama pek basarabildigimi soyleyemem. Buradaki sorun üzerinde şeytan figürü olan bir seccade üstünde namaz kilma işi. Allah akil vermiş bunda mantık var mi? Buna karşı çıkmak gerekmez mi?