bugün

erdem başçı

http://sanalmuze.tcmb.gov.tr/yeni/banka/kanun.pdf

kendisinin görev ve yetkileri verdiğim linkte yer alan TÜRKiYE CUMHURiYET MERKEZ BANKASI KANUNU ile açıkça belirtilmiştir. bu görevlerin arasında yasama ve yürütme ile ilgili yetkileri ve görevleri bi hayli kısıtlı ve sembolik olan cumhurbaşkanının sözüne itaat etmek yoktur.

şu son bir kaç aydır kendisine baskı yapılıyor faizleri indir diye. ben ekonomiden anlamam ama siyasetten anlarım. erdem başçı bir bürokrat. son on yıldır görmekteyiz ki türkiye weber'in bahsettiği bürokrat tipi demokrasi tehlikesinin tam zıddını yaşıyor. bizde bürokratlar, görev ve yetkilerinin dışında hareket etmeye zorlanıyorlar politikacılar tarafından. genelde de boyun eğmek durumunda kalıyorlar.

erdem başçı, aym başkanı haşim kılıçtan sonra bunu başarabilen ender kişilerden birisi oldu. erdoğanın neyi arzuladığını bilmiyorum. ancak yaptığı gerilimli açıklamalar can sıkmaya başladı. dolar sürekli yükseliyor. şimdi tarihi rekoru kırdı.

kulislerde konuşulana göre erdem başçı ve ali babacan gibi üç beş kişilik bir gruba yabancı yatırımcıların hala bile çok büyük güveni söz konusuymuş. burada meydana gelecek bir kırılmanın, istifanın ülke ekonomisini derinden sarsacağı konuşuluyor.

ama ben bir türlü anlam veremiyorum. bu adam neden istifa etmiyor? şu an aldığı maaşın bir kaç katını kazanabilir. en önemlisi de, çok daha az yıpranır. kıytırık bir yüksek okulu 8 senede bitirip her şeyin profesörü olduğunu iddia eden bir adamın yönettiği ülkede merkez bankası başkanlığı yapmaya çalışmak nedir lan? ve neden? neden tüm bunlara rağmen hala inatla görevini yapmaya çalışıyor? neden pes etmiyor? neden bırakıp gitmiyor, ne haliniz varsa görün demiyor?
güncel Önemli Başlıklar