bugün

the witcher 2 assassins of kings

Hani böyle bilgisayarda sistem toplarsın, işlemci dar boğaz yapar falan ya, The Witcher 2'deki oyun motorunun yaptığı iş tam olarak bu. Oyun kurgu olarak vs. çok güzel bir yapım. Fakat öyle bir oyun motoru kullanmışlar ki istanbul trafiğinde araba sürmekten beter bu oyunu oynamak. Şu tırmanma zıplama dinamiklerinin mouse ile yönlendirilmesi, farklı yükseklikteki yerlere doğrudan geçememiz gibi sıkıntılar oyunun akıcılığını öyle bir yavaşlatmış ki anlatamam. Bu tarz şeylerle bi' 10 sene önceki oyunlarda karşılaşıyordum desem yalan olmaz sanırım.
Yine oyun motorunun eksisi, optimizasyon. Grafikler şahane görünüyor güzel ancak motor grafik optimizasyonundan öyle uzak ki, 740M ekran kartımla * muhtemelen 60 FPS'de oynayamıyorum. Far Cry 3, Watch Dogs gibi şu an pek başka aklıma gelmeyen yapımları rahatça oynarken * The Witcher'da böyle birşeyle karşılaşmak açıkcası beni üzdü.
Oyun elime GoG'dan geldi, oynayamadım ancak senaryoyu hayvan gibi merak ediyorum. 3. oyun çıkacak onu bekliyorum. Umarım benzer şeyler yaşamayız onda da.
Ama yine söylüyorum oyun harika. Oyun motoru tüm oyunun önünü kesmiş.