bugün

ırak şam islam devleti

israil'in emelleri doğrultusunda çalışan yapı. allah içlerindeki gerçekten iman sahibi olanlara hidayet eylesin.

1- recm için gerekli olan tüm şartlar sağlanmış mıdır? (zina eden evli midir? bu işin üstünde mi yakalanmıştır? perdesiz şekilde ilişki görülmüş müdür? yoksa itiraf mı vardır?)
nur süresinde zina edenlere 100 sopa vurulması emrediliyor. recm uygulamasınında ancak itirafla olduğu görülüyor. bu durumda eğer kişi itiraf etmediyse ve zinası sabitse en fazla 100 sopa vurulabilir.

2- adalet var mı? yine zengin olan ya da yönetici kademesinde tanıdığı olan mı mahkemede kazanıyor?
ve hangi hakla kelime'i tevhid'i dillendiren birileriyle savaşıyorsunuz? israil dururken neden yine müslümanla savaşıyorsunuz? kimin müslüman olup olmadığı hakkında hüküm verme yetkisi siz de nasıl var oluyor?
mesele zina eden halife olsaydı ona bu ceza uygulanacak mıydı? unutmayın peygamberlerden başka herkes günah işleyebilir.

Üsame ibni Zeyd radıyALLAHu anhüma anlatıyor:

Resul-i Ekrem sallalhu aleyhi ve sellem bizi Cüheyne kabilesinin Huraka kolu üzerine göndermişti. Sabahleyin erkenden onlara saldırdık ve yendik. Yanımdaki Medineli Müslümanla, bir Cüheynelinin peşine düştük. Biz üzerine yürüyünce adam ''La ilahe ilALLAH'' dedi. Bunun üzerine arkadaşım ona dokunmadı, ben ise mızrağımı saplayıp adamı öldürdüm. Medineye döndüğümüzde bu olay Hz. Peygamber'in kulağına gitti.

ALLAH'ın elçisi bana, ''Adam 'la ilahe ilALLAH' dediği halde onu öldürdü, öyle mi?'' diye sordu.

Ben, ''Ey ALLAH'ın Elçisi!'' dedim. ''O adam canını kurtarmak için öyle söyledi.''

Resul-i Ekrem, ''Kalbini yarıp baktın da, canını kurtarmak için söylediğini anladın? La ilahe ilALLAH sözü kıyamet günü karşına geldiğinde ne yapacaksın, söyle?''

''Ey ALLAH'ın Elçisi'' dedim. ''Cenab-ı Hak'tan beni bağışlamasını dile.''

Ama o durmadan, ''La ilahe illALLAH sözü kıyamet günü karşına geldiğinde ne yapacaksın, söyle?'' diyor, başka bir şey demiyordu.

Bu sözü o kadar çok tekrarladı ki, ''Keşke ilk defa o gün Müslüman olsaydım'' dedim.

edit: yavrucuğum buraya bin tane fotosunu paylaştın o zaman şu basit sorulara cevap ver ya da bilen bir abine söyle verebiliyorsa o cevap versin.