bugün

sözlük yazarlarının itirafları

Fakir ve cahillerin feyz alması gerekir..

bugün (yani dün) arkadaşlarla starbucks'ta oturuyor, bir yandan birbirimize egzoz dumanının yer yüzüne verdiği kifayetsiz zararı tartışıyor bir yandan da eşsiz lezzetli buzlu caffè americano adlı içeceğimizi zarif dudak hareketleri ile kibar bir şekilde yudumluyor, mercedes kullanmayı bırakmayı düşünüyorduk...

o sırada içeriye çok kaba, itici, banal ve geri kafalı olduğu her halinden belli cahil bir insan girdi. "burası kahveci mi?" diye sorunca, çalışan eleman "yok abi biz lahmacun ve pide salonuyuz" diyerek cahil insanla fevkalade güzel bir şekilde dalga geçti. hepimiz adamın suratına bakarak gülüyor, umarsızca kahkahalar atıp kabuslarında yer edinmeye çalışıyorduk.

o sırada adam kafasını öne eğerek "bana bir sütlü kahve!" demez mi? memleketimin haline o kadar acıdım ki! o an kalktım ve "sizin gibi cahiller yüzünden bu ülke kalkınamıyor efendim! arz ederim lütfen dışarıya çıkınız!" diyerek de fütursuzca tepki gösterdim. yanımdaki kültürlü ve zarif insanlar da bana katılınca cahil ve fakir adamı derhal dışarıya attık. kıraathaneyi göstererek, "hadi bakalım! herkes kendi evine!" dedik.

böyle adamları hiç anlamıyorum yahu, ne işin var starbucks'ta? otur evinde limonata iç, dizi seyredip küfür falan et ne bileyim?