bugün

israil ordusunun hastane bombalaması

bas bayağı bir terör (bkz: haganah) örgütünden devşirilmiş olan bir orduya (bkz: israel defence forces) sahip olan israil için hiç de şaşırtıcı bir şey değildir.

ama israil vatandaşlarının artık buna daha fazla karşı çıkması, bu duruma daha fazla tepki göstermesi gerekiyor. hamasın tarafını tutacak değilim. sırf müslümandır diye, bir terör örgütüne karşı başka bir terör örgütünü savunmak adetim değildir. ancak bence israillilerin ve filistin halkının çıkarları örtüşüyor. her iki grubun da zararına mevcut durum. bu tarz hukuksuz, insanlık dışı saldırılar; israile karşı yapılan terörist eylemlere bir dayanak noktası oluşturuyor. ayrıca filistinlilerin ve çevre ülkelerdeki müslümanların radikalleşerek çeşitli terör örgütlerine katılımlarının artmasına sebep oluyor.

bu katılımlarla güçlenen sözde müslüman terör örgütleri, israile yönelik terör saldırılarını artırıyor. bu durumda israilli siviller için hayat şartları ciddi şekilde olumsuz etkileniyor. amerikaya göçlerin artmasına da sebep oluyor diğer yandan. öte taraftan filistin halkı da bu durumdan zarar görüyor, çünkü bu terörist saldırılar israil devletinin çoluk çocuk dinlemeden filstinlilere saldırmasına sebep oluyor. aslına bakarsanız bu kısır döngüde israil dahil bölgedeki gözü dönmüş teröristler en büyük faydayı sağlıyorlar. bu radikalleşme, yoğun şiddet ortamı onlara bir dayanak oluşturuyor çünkü. fakat kaybeden her zaman olduğu gibi sivil halk oluyor maalesef.