bugün

falkland adaları

yıl 86..
ingilizlerle tangocuların arası falkland adaları nedeniyle açıktır. arjantinliler götlerinin dibindeki bu yörede hayat sahası kavramını kullanmak isteleser de, beynelmilel arenanın ağababası ingilizler, burayı ufak çaplı bir arbede sonrası elde etmişlerdir. oysa ki burası, değil birleşik krallığa, ingilizlerin denizaşırı topraklarına bile binlerce deniz mili uzaklıktadır.

iş bu hasepten, arjantinli oyuncularda 86 dünya kupası evvelinde bir gerilim hakimdir. adeta karşılarına ingiltere çıkarsa, lime lime edip sikip atacaklardır. kupada sürerken, ingilizlere nefretle dolmaya devam ederler..
arjantin kupanın ik turundaki grubunu lider tamamlamış, falkland muhabbetine içten içe bilendikleri birleşik krallık fasın ardından grubunu ikinci sırada bitirmişlerdir. bir üst turda arjantin uruguay, ingiltere de paraguayı eleyince, sonraki tur olan çeyrek finalde ikili kozlarını paylaşır. özellikle maç öncesi, maradona ve tayfasında sinirler gergindir.

maçın ik yarısı golsüz geçilirken, ikinci yarıyı maradona açar. hem de ne golll. maradona orta yayın hemen önünde aldığı topla ilerler, birkaç çalım sonrası içeri sokulur, içeriye kestiği top takım arkadaşından sekerek onun kafaya yükseldiği alana yönelir. maradona kaleci ile yükseldiği topa eliyle vurur ve toplar ağlara ulaşır. skor 1-0 olmuştur. bundan ötesi, gol elle atılmıştır. hakemin köfteyi çakmadığı, maradona\'nın yıllar sonra elle attığını itiraf edeceği gole, bu nedenle tanrının eli denir.
evet.. ingiltere falkland adalarını cebren ve hileyle tangocuların elinden almıştır lakin tanrı da boş durmamış, maradonaya gol attırmış, elini pozisyona dahil ederek adaletini gözler önüne sermiştir;

http://www.youtube.com/watch?v=BvZ-IOvx17U