bugün

13 mayıs 2014 soma maden ocağı kazası

göz göre göre gelen katliam.

paranın candan daha değerli olduğu gelişmemiş toplumlarda yaşanagelen olaylardan birisidir sadece bu dram. para çin de, iran da, suriye de ırak ta, haiti de pakistan da, hindistan da, rusya da vb. gibi ülkelerde insan canından daha değerlidir. gelişmekte olan ülkelerde iktidarlar tarafından semirtilen sermaye karını artırmak için en son çare olarak işçinin haklarını gaspeder. bizim ki gibi ülkelerde sermaye daha çok para, daha çok malikane, lüks yaşam için işçinin canını hiçe sayar.sermayeden nemalanan yiyiciler de buna göz yumar ve sonra gelsin tabutlar.

halk muktedirlerin yaptıklarını sineye çekerse ekonomi iyi gidiyor der hırsızlığa göz yumar, verir oyu, makarnayı alırsa, işçi üç- otuz paraya sosyal haklardan feragat eder , güvenliksiz işlerde çalışmaya mecbur bırakılır ve boktan yaşamları bazen bir fabrika da patlamada, bazen de bu günkü gibi madenlerde can verir. işin kötüsü bu ülkede şimdilik toaliter bir rejim yok iyi kötü seçim denen bir şey var yani beğenmezsen yenisi seçersin. bu ülkemiz için müthiş bir ikilem, ama burası türkiye cebe yansımayan her şeye eyvallah. yandaşı besle, işe al, kalanlara makarna, kömür ver şükretmelerini iste, dini vurgular yap gerisi kolay.

eleştirmenin, hak aramanın vatan hainliği olarak lanse edildiği ve ve hak arayanların toplumun yarısı tarafından da hainlik ettiği kabul gören bir ülkede bu tip cinayetlerin yaşanması olağandır.

adam geçen yıl soma ile alakalı soru önergesi veriyor .akp liler yirmi gün önce bu cehape de eften- püften şeylere yönerge veriyorlar diyerek red ediyorlar. bugün o yönergeyi red edenler ne düşünüyorlar çok merak ediyorum. ama eminim hiç birinin umurunda değil soma da yiten 500 can.

bu basit tespitten sonra şimdi bu katliamın asıl sorumlusunun kim olduğu daha bir ortaya çıkıyor.

iktidar sütün kaymağı, süt biz isek hata bizde.