bugün

30 mart 2014 türkiye yerel seçimleri

her seçimde olduğu gibi ak parti karşıtlarının ak parti oy kaybedecek tahmini yaptığı, seçimden sonra da ortadan kayboldukları bir başka seçimdir.

bu bay tahminci arkadaşların halktan ne kadar kopuk olduklarını, halkı anlamadıklarının göstegerisidir, zira bu arkadaşların ağa babaları da anlayamamıştır, anlasalardı zaten seçimlerde ikinciliğe razı olmazlardı. hiç birisinin birinci olacağız diye bir iddiası olmaması ne kadar ilginç değil mi.

internetteki ses kayıtlarına köylü mehmet ağanın veya şehirli ayşe teyzenin bakıp anladığını düşünür bu andavallar. haa o ses kayıtlarını dinleyenler de, bu sefer oyum chp/mhpye lan demez, zira o partilerin ve başındaki kişilerin kifayetsizliklerini bilir, millet zannettikleri kadar cahil değil, zaten cahil olsalardı bunca seçimdeki provakasyonlara aldanıp ak partiyi terk ederlerdi. halkın çoğunluğu çorbasına bakar, istikrara bakar, bir de padişahlık kültüründen gelmemiz nedeniyle liderin şahsına bakar, adam başbakan olarak erdoğanı görüyor, bir de iki lafı bi araya getiremeyen, çapsız diğer liderleri görüyor, üstelik geçmişte ak partiye oy vermişse illa ki ak partiye yakın gazeteleri ve yayın organlarını göz ucuyla da olsa izliyordur, oralarda da ak parti üzerine oynanan kumpas ve ciamaatın ihanetini dinliyor, haliyle "yolsuzluk yapmışlar ak partiye daha oy vermem" diyecek kadar keskinleşemiyor, zaten ak partiye oy vermeyen adamlar zaten yine oy vermez. yalnız ben chp ile ciamaat yakınlaşması nedeniyle chpli seçmenin bir kısmının ciamaatı bitirsin diye ak partiye kayacağını düşünüyorum.