bugün

yeni baslayanlar icin ucak seyahati

1- mutlaka ama mutlaka, o lanet olası bileti değiştirin hemen. cam kenarı alın, başlatmayın korkunuza.
2- kanada yakın bir noktaya oturun, zira havada bir müddet sonra sıkılıyor insan sadece mavi gökyüzü ve altınızdaki beyaz hiçliği görmekten, kanattaki atraksiyonlara bakarsınınız(uçak manyağı bendeniz çok sever bu işi). kalkışta, o flapların 20 dereceye gelişini, o uçağın pistte koşmaya başladığı an nasıl da ivmelendiğini birebir yaşayın.
3- kemerlerinizi, rahatça nefes alamayacağınız kadar sıkın.(bu biraz fazla gelebilir tabi, gevşetin biraz, ama sıkı olsun gene de)
4- hosteslerin anlattığı acil durum prosedürünü birebir, önünüzde bulunan acil durum kartından takip edin. işiniz bitince yerine koyun, aşırmayın, onlar uçağın malı. bazı açık artırmalarda eski uçaklarınkini müthiş uçuk fiyatlara satabiliyorlar.
5- düz uçuş esnasında, terörist olmanızdan şüphelenseler bile, kokpite girmek için çaba sarfedin, o kokpiti canlı canlı görüp o ambiansı mutlaka yaşayın.
6- inerken, kemerinizi gene aynı sıkılığa getirin(bkz; madde 3).
7- iniş esnasında, sonrasında kesinlikle alkışlamak gibi bir halt yemeyin.
8-a) uçak piste teker koyduktan sonra, ön dikme de piste oturduğunda, kanatlardaki spoiler*ler ve motorların gücünü ters iletmesini sağlayan reverser'lar çalışmaya başlayacaktır, bu noktada, kanadı izleyin, motorun etrafındaki hava akımı şahane bir görüntü yaratır.
8-b) a'daki atraksiyon özellikle gece ve yağmurlu bir havada, fotoğraflık olaylara sahne olmaktadır, tavsiye ederim.
9- uçağın pistten ayrılıp, aprondan terminale yanaşmasını bekleyin.
10- yerinizden kalkmak için çok çaba sarfetmeyin, bırakın herkes insin, aceleniz yok.
11- inerken mutlaka pilotla muhabbet edin, uçuşta girmeyecek kadar beceriksizseniz(mesela benim gibi) yerdeyken mutlaka kokpite bir girin.
12- uçağı terkedin.

başka bir uçuşta tekrar görüşmek üzere.