bugün

2014 yılında milliyetçilik yapmak

vatanseverlikse burada milliyetçilikten kasıt sıkıntı yok normaldir yani.

ancak kavramlar karıştığında (ki milliyetçiliğin tam karşılığı olan bir tanım henüz yok) günümüzde, yapana zarar verebilecek bir eylemdir.

sen aşağılarsın sayarsın söversin bölücülükle suçlarsın (milliyetçi duygularla) ama göremezsin karşındakinin de aynı duygularla devleti bölmeye çalıştığını. zaten fransız ihtilaliyle başlamış olan milliyetçilik akımı bir çok kesimi etkilemiş ve milletlerin kendi devletlerini kurmasına yol açmıştır. yani milliyetçiliğin esaslarından birisi her milletin kendi devletini kurmasıdır.

sokakta hiç tanımadığın iki insan aralarında kürtçe konuşurlarken sen bu duruma sinirleniyorsan hiç kusura bakma ama sen milliyetçi değil ırkçısın. ancak ben samimiyim benim derdim bebek katili olanlardan hesap sormak diyorsan, haksız yere işkence edilen öldürülen kürt vatandaşlarının da haklarını savunacaksın yoksa senin yaptığın o şerefsizler tarafından öldürülen bebeğin ( kim yaparsa yapsın yapanın rengi, dili, dini ne olursa olsun bir bebeği öldürmek en aşağılık en şerefsizce eylemlerden biridir) masum canını milliyetçi düşüncelerine alet etmekten başka bir şey olmaz.