bugün

çocuk gelin

çocuk ve gelin olan çocuklar..

7-8 yaşını hatırla. ne yapıyordun o zaman? herhalde oyuncak bebeklerinle oynuyordun, evcilik oynuyordun onlarla. anne oluveriyordun biranda henüz kendini küçük bir çocukken ve neredeyse kendi boyun kadar olan bebeklere kızım deyip annelik ediyordun. ve bunun sadece bir oyun olduğunu ve hep öyle kalacağını düşünerek. ve sadece birkaç yıl sonra gerçek bir bebeğin gerçek annesi olacağından bihaber, mutluydun.

ve birkaç yıl sonra gelin olacaksın dediler. ne, kocan 40 yaşında mıydı? ne tuhaf, baban kocandan çok daha gençti. birileri düğün diyor, koca diyor, gelin diyor, gerdek diyor.. çok mu para vermişler seni satan annene, babana? ne demekti bunlar? yani artık oyuncak bebeklerin olmayacak mıydı? peki koca ne demekti, ne yapacaktın onula, yoksa evcilik oyununu beraber oynayacağın iyi bir arkadaş mı olacaktı sana?

ve kapandı kapı yüzüne, yüzün kapkaranlık, korku dolu. karşında sana aç bir kurt gibi bakan bu adam da kim? yoksa koca dedikleri bu muydu? ama onun iyi bir arkadaş olması gerekmiyor muydu? peki neden korkuyorsun ondan? hayır, iyi bir arkadaş olamaz değil mi? yoksa sana bu türlü vahşice dokunmazdı. çok mu canını yaktı bu sapık yüzlü vahşi adam? yüzün neden karanlık? eline verdikleri yoksa gerçek bir bebek mi, iyi de ne yapacaksın o bebekle? o oyuncak değil ki, gerçek. onunla oyun oynayamazsın, peki ne yapacaksın? ne o, yoksa o bebeği bile kucağına alamadan o karanlık zivaf gecesinde son nefesini mi verdin son acıklı, çocuksu bakışının aydınlığı içinde?

yazıklar olsun, bir çocuğu cinsel bir obje, tatmin aracı olarak görenlere.. yazıklar olsun onu para için satan anneye babaya.. ve yazıklar olsun tüm bunların karşısında körelen, karanlık vicdanlarımıza..