bugün

kuzen evliliğine ensest diyen salak

ana-baba-kardeş üçlüsünün yani 1. derece kan bağı bulunanlar ile anneanne, anadede ve babaanne, babadede dörtlüsünün yani 2.derece kan bağı bulunan kişilerin herhangi biri ile girilen cinsel ilişki ensest ilişki olarak kabul edilir.

3. derece kan bağı bulunanlardan, yani amca, hala, dayı ve teyzeden oluşan dörtlü grubun herhangi bir üyesi ile girilen cinsel ilişki ise gerek dini gerekse bilimsel anlamda ensest olarak kabul edilmemekle birlikte ahlaki açıdan doğru bulunmaz.

kuzenler, 3. derece kan bağı olan akrabaların çocukları olduklarından 4. derece kan bağı bulunanlardır ki, anaları ya da babaları ile girilen ilişki dahi ensest kapsamında değilse, onlarla girilen ilişki zaten ensest kapsamı dışında olmak zorundadır.

tabii ki bu bilginin verilme nedeni, sakıncaları cümle-alem tarafından bilinir ve her fırsatta, hekimler ve bilim insanlarınca tekrar tekrar açıklanırken, akraba evliliklerini özendirmek ya da yapılanın doğru bir iş olduğunu anlatmak değil, malumun ilamı 'ndan ibarettir.

önemli bir not olarak ekleyelim;

türkiye'deki 'akraba evlilikleri', her yıl gerçekleştirilen evlilik miktarının %21'inden fazlasını oluşturuyor ve bunların da %70'i kuzen evlilikleri biçiminde gerçekleşiyor.