bugün

burak yılmaz

kim ne derse desin büyük futbolcudur efendim. ilk çıkış yaptığı seneyi hatırlıyorum efendim. biz fenere gökhan ünal'ı vermiştik. karşılığında 3.5 dolar veya euro artı burak yılmaz ı almıştık. çok kaliteli üç forvetimiz vardı. teofilo, jaja ve umut bulut..
şampiyonluğumuzun çalındığı sezondan bir önceki sezon teofilo resmen trabzon dan kaçtı. dahada gelmedi. sonra jaja da benzer bir durumla gönderildi. umut bulut mu fazla kazma olduğundan, burak mı fazla iyi olduğundan bilmiyorum. şenol hoca çift forvetten vazgeçmedi ve burak yılmaz ı oynatmaya başladı. o sene son 5-10 maçta onun üzerinde gol attı. şampiyon olduğumuz senede gol kralı oldu zaten. herifin tipi itici. yüz mimikleri hareketleri filan insanı gıcık ediyor. hele trabzondan gs ye gidince iyice gıcık oldum. her hafta bir çok insan gibi bende tökezlemesini bekledim. çakal. her hafta gol attı. ben tökezler dedim, o gol attı.
eksikleri vardı. mesela frikik atmayı geliştirmeye bizdeyken başladı. gs de çok iyi frikikçiler olduğu için bu özelliğini gösteremiyor olsada iyi frikik atmaya başlamıştı. frikikini geliştirdi. mesela kafa golü atamazdı. bizde gol kralı olduğu sene sadece 1 golü kafayla atmıştı. oda resmen kafasına çarpıp içeri giren bir goldü. kafa şutlarını geliştirdi. o kadar geliştirdi ki, en son romanya ya attığı kafa gölünü izleyin. dünyada çok az golcü böyle bir kafa golü atar. ofsayta çok düşerdi. bir devrede 8 defa ofsayta düştüğünü bilirim. hala bu yönünde eksikler olsada, çok daha makul sayıda ofsayta düşüyor.

ve son olarak şöyle bir gerçek var. adam forvet. forvetten gol atmasını beklersin. adam atıyor. ne kadar tökezlemesini beklesekte, adam tökezlemiyor.