bugün

sözlük yazarlarının itirafları

kendimi gazladım sözlük...

yaklaşık bir yıl önce elime biber gazı spreyi geçmişti. tek düşündüğüm şey ''bir olay çıksa da birine sıksam''dı. olmadı sözlük, hiç olay çıkmadı.

aradan geçen bir kaç ay sonra ''öeeeh nasıl çalışıyor yahu bu meret'' diye kurcalarken basıvermişim spreye. ortalık toz duman tabi...

gözler dolu, öksürerek kaçtım odadan. bir havlu tuttum ağzıma burnuma, gözüme de deniz gözlüğü taktım. savaşa gidercesine ''allah allah'' diyerek koşarken havluyu ıslatmadığım için bu girişimim de başarısız oldu.

bir şekilde odaya girdim, pencereleri açtım. ama yok! resmen yatağa sinmiş gaz, çıkmıyor! kendime saydıra saydıra odadan çıkarken bir öksürme aksırma sesi duydum.

''noluyo lan'' diye korkarken bir de ne göreyim! bizim deli kedi muhtemelen ''bre ne oluyor o odada'' diye merak ederek girmiş odaya, e haliyle de gazın etkisiyle ilginç ilginç sesler çıkarıyor. az önceki pencere açma operasyonunun başarıyla sonuçlanmasının verdiği özgüvenle kediyi kapıp balkona attım. ben de biraz soluklanmayı ihmal etmedim tabi.

bütün evin pencerelerini açtıktan bir kaç saat sonra gitti tabi.
olur da eline biber gazı spreyi geçerse nasıl çalışıyor bu yahu diye merak etme, hele kapalı ortamda hiç merak etme sözlük.

sözün özü:''insanın başına ne gelirse ya meraktan ya ... ''