bugün

sözlük yazarlarının itirafları

utanarak sıkılarak gireceğim bu itirafı.. ciddi ciddi utanarak..

7.nesil olarak girdim bu sözlüğe. hatta 2010 yılının haziran ayında sözlük dediğin nedir tam olarak fonksiyonları nelerdir pek bilmezdim.. herkes kadar bilgi sahibiydim.. o tarihte 10-12 kadar entry girmişim, girdikten 1 saat sonra unuttum bile uludağ sözlüğü..

aradan 2 yıl kadar geçti ki 2012 yılının mart ayında mail kutuma bi e-posta geldi. zall msj atmış ''neden yazmıyorsun'' diye soruyordu. * ''ne diyo ule bunlar'' diyip giriş yaptım ki yazarmışım ben meğersem 2 yıllık.

amanın nasıl sevindim, nasıl mutlu oldum o zamanlar bir görseniz, ağzım kulaklarımın kapı komşusu. * sağda solda söyledim hemen ''beni uludağ sözlüğe yazar olarak kabul ettiler''.. bi hava atıyorum ki sormayın gitsin.. ilk günler formata uyma çabası, tanım girme mücadelesi bende.. nasıl ciddiye aldım ama..

nerden bileyim o zamanlar her ''selamün aleyküm'' diyenin buraya alındığını. *

tabi 1 haftada anladık olayın ne olduğunu.. diğer yazarlarla kurulan dialoglar, makaralar, gelip dertlerini anlatanlar, kavgalar, gümbürtüler ve sonra atılan iftiralar vs vs..

ciddi ciddi mahalle gibiydi burası.. birbirinin yüzüne gülüp dedikodusunu yapanlar mı ararsın, birbirinin kuyusunu kazmaya çalışanlar mı.. baktım herkes burayı gerçek hayatı gibi yaşıyor, inanılmaz ciddiye alıyor.. gerçek hayatında kendini o kadar savunmuyordur.. ama burası insanın içini gösteren röntgen filmi gibi.. gerçek hayatında ne olamadıysa burda oydu herkes..

envayi çeşit insan tanıdım en delikanlısından en puştuna kadar.. 4-5 tane gerçekten düzgün ''dost'' diyebileceğim insanda gördüm ama onlarında çoğu silinip gittiler bu cadı kazanında..

ule ben ne itiraf edecektim konu nerelere geldi he. *

demem şu ki bir takım nedenlerden dolayı 2-3 ay sonra yazarlığımı bitirmeyi planlıyorum, bitirmeden önce bilmediğim bir konuyu buraya yazmak istedim. ama taşak geçmece yok bak baştan söyliyim he.

''görsel nasıl eklenir'' bilmiyorum ule ben. valla bir defa kurcalarken ekleyebilmiştim onuda unuttum gitti. aha o da bu. (#18450572)

bunuda nasıl eklemeyi becerdiğimi hatırlamıyorum valla. *

''1,5 yıl onunla bununla çene çalacağına öğrenseydin ya la'' diyor olabilirsiniz doğrudur.

''eşşek kadar 7.nesilsin utanmıyor musun bunu öğrenmemeye'' diyende vardır mutlaka. öğrenmenin nesli yok işte. *

yardımsever bi yazar kardeşimiz öğretir elbet, alır hayır duamızı çerçeveletip duvarına asar.