bugün

sözlük yazarlarının yaptıkları en pis şaka

peçetenin içindeki boka 1 elham, 3 ihlas okutmak türünden bir şakadır.

dönem, 90'ların ilk yarısıdır. terör olaylarının ayyukta olduğu bir dönemdir ve bütün sülale(anne tarafı) ata yadigârı bağ evinde toplanmıştır. bağ evi ile baraj gölü arasında kalan geniş arazi üzerinde kırmızı, ufak bir ışık yanıp yanıp sönmektedir. en büyük eniştem ve en büyük dayım aralarında "terörist olmasın" paranoyasını kısık sesle dillendirmektedir. en büyük dayımın, en küçük çocuğu henüz 3 yaşları civarındadır.

bu terörist söylentisi, muayyen bir hadde ulaştığı sırada(ki dayım yarı otomatik av tüfeğini elinin altına alıp, eniştem de çifteliyi zula yapmıştır. olaylar, olaylar yani) dayımın küçük oğlu birkaç adet peçete üstüste konularak sıçırtılmıştır. o dönemde 10 yaşına henüz gelmemiş olan şahsıma "muska" konusunda güven duyulmayacağı hesaba katılarak dayımın büyük oğlundan da yardım alınmıştır. kadınların oturduğu çardakta bir tur elde gezdirilmiş, hemen her yaş grubundan her kadın tarafından 1 fatiha ve 3 ihlas okunup "kötü kokuyor" sızlanmaları eşliğinde boklu peçetenin üzerine üzerine üflenmiştir.

ulan dün gibi aklımda hee. valide sultan ısrarla açtırmaya çalışıyor, dayıoğlu rolünü öyle benimsemiş ki "kerameti kaçar" diyor, başka şey demiyor.

ondan sonra da din dogmadır dediğin zaman kızıyor o gün boka dua edenler. neyse konumuz bu değil. böyle pis bir şakamız vardı işte.