bugün

16 haziran 2013 jandarma müdahalesi

birtakım amcık ağızlı cahilleri sevindirmiştir.

o jandarma da halk çocuğu diyor..

lan geri zekalı, biz ne diyoruz? elbette ki halkın çocuğu. polis de, jandarma da asker de halkın çocuğu. peki sokaktakiler kim? eylemci deyip geçtiğin, provokatör deyip azımsadığın, görmezden geldiğin o kalabalıklar kim? penguenlere ara verip az çok gösteren kanalları aç da bi bak bakalım e 5'te, tem'de kimler yürüyor! taksim'de, beşiktaş'ta, kadıköy'de, nişantaşı'nda kimler yürüyor!

o kıvrımlarını siktiğim küçük beynin elbette anlamayacak ama ben yine de birkaç şeyi hatırlatayım sana; polis dediğin adam, elinden rozetini aldığın anda bildiğin memati'dir, onu polis yapan tek şey o rozettir. maaşlı adamdır, parasını verdiğin an istediğinin üstüne salarsın. akp olsun, chp olsun fark etmez. maaşını kimden alıyorsa, körü körüne ona biat eder. hani george orwell'in 'hayvan çiftliği' kitabındaki domuz napolyon'un gizlice besleyip büyüttüğü köpekler var ya, heh işte polis onlardır. gerçi sen hayatında bir kitap okumuş olsan böyle amcık amcık konuşmazdın ya neyse, ben yine de vereyim bu örneği.

askere gelince; asker polisten daha katı bir emir komuta zincirine bağlıdır. fakat asker maaşlı adam değildir, kafası yatmazsa namluyu anında çevirebilir. asker halkın çocuğudur, asker bugün benimdir, yarın sensindir. er, karşısındakinin gerçekten halk olduğunu gördüğü anda olay değişir!

sen sığır olduğun için daha basit anlatmaya çalışacağım. bu olayların büyüdüğünü düşün -ki şu an yeterince büyük zaten- bugün istanbul'da halkın üstüne salınan askerin, izmir'deki ailesinden, aile fertlerinden herhangi birinin 'polis veya asker şiddetine maruz kaldığına dair' bir haber aldığını düşün..

bunları düşünebiliyorsan, gerisini benim anlatmama gerek yok sanırım.

özetle; kimse boşuna marjinal grup falan diye götünü yırtmasın, dışardaki halktır! ve asker de bu oyuna girerse, olaylar hiç de akp'nin ve avantacı yalaka götverenlerin istediği gibi gitmeyecektir. halk zulmedenin anasını siker!