bugün

akp lilerin hala olayı anlamaması

ne yazık ki kaç gündür sarf edilen sözlerden çıkan durumdur. gene ben size izah edeyim azda olsa biraz düşünmeye zorlayın kendinizi.

başbakan geçen gün buyurdu; 10 ay sonra sandık geliyor. Bu sandıkta zaten gereken cevabı milletim verecek.

ve bu sözle birlikte tüm yandaşları aynı sözü zırvalamaya başladı. böylelikle akp zihniyetinin olaylardan vazife çıkarmadığı, anlamadığı yada anlamak istemediği bariz şekilde görüldü.

bakın mesele sandıktan çıkan oy değil. zaten akp liler ve karşıtları bugün seçim olsa yine akp nin seçimi kazanacağını tek parti olarak hükümeti kurabileceğini bilmekte. yine yüzde 50 oy alacağı aşikar.

ancak;

şuan çıkan direniş adında olan ama aslında isyan olan bir protesto var. bu seçimle alakası olmayan, son zamanlarda akp nin dik başlılığından otoriter ve diktaya yakın yönetim anlayışı yüzünden oluşan bir protestodur.

kendisine oy verdiği kesimin beklentileri haricinde bir şey yapmayan hatta üzerine oy alamadığı insanların üzerine baskı yaratan bir yönetim şeklinde devam etmekteler. sürekli dile getirdiği yüzde elliyi önemsemekte ancak diğer yüzde elliyi türkiye nüfusuna katmamaktadır.

her aldığı kararda oy veren yüzde elliyi öne koyup millet iradesi böyle istiyor demekte ama diğer yüzde ellinin millet olduğunu görmezlikten geliyor.

ne zaman başbakan ve hala onu destekleyen insanlar bu memleketin yüzde elliden ibaret olmadığını anlar o zaman daha çok birlik beraberlik olur.

ben düne kadar akp ye oy verenleri eleştirmezken, kişi haklarına saygı duyup özgür irade derken, bugün intikam duygusu ile ortalık "inadına akp" tarzı söylemi ile dolaşanları gördükçe sorgulamaya başladım.

bakın cumhurbaşkanı ne güzel söyledi " demokrasi seçimden ibaret değildir" diye...

siz hala iktidar olacağınızı, yüzde elli ile en iyi cevabı vereceğinizi nasıl ki iyi biliyorsanız bu sokaklara dökülen insanlarında boyun eğmeyeceklerini, siz "inadına akp" dedikçe "inadına özgürlük", "inadına demokrasi" diyeceklerini ve tencere tava vurmaktan vazgeçmeyeceklerini iyice aklınıza sokun.

sokağa çıkan insanların şuan savundukları davayı kazanmaları halinde siz destek vermemiş halinizle bile faydasını göreceksiniz. zaten amaç kendini değil memleketi düşünmektir.

içinizde ki intikam duygusunu bir kenara bırakın, kimse size destek verinde demiyor. ama lütfen yapılanların mantığını anlayıp en azından bu insanlara kötü gözle bakıp, birilerinin istediği iç savaş oyununa gelmeyin.

kimse bu protestoda akpye oy verenleri hedef almıyor.

oy verilen kişilerin işini tam yapmadığından, ayrımcılık yaptığından kişi haklarına saldırmasından, ötekileştirmesinden, karşı çıkanlara terörist yaftasını yapıştırmasından, suçu var mı yok mu belli değilken insanları içeri atmasından, iktidar sıç dese sıçacak olanlardan, savaşa gidecek komutan kalmamasından, fakirin hala fakir kalmasından, medyanın emir eri olmasından, reyhanlıda ölen insanlardan, terörün bitmemesinden, bitmediği gibi teröristin kıymete binmesinden bu insanlar sokaklarda.

hedef kendi bildiğini herkese dikta eden başbakan.

sokağa dökülen insanlar, karşı gelenler, katılanlar katılmayanlar, destek veren vermeyen herkes sağ duyulu olmalı.

sabredin,

güzel günler göreceğiz güneşli günler...
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar