bugün

metal müzik dinleyen insanın toplumdaki yeri

bir toplum düşünün; dort nala bir malagibi insanlardan oluşan. insanları dinlediği müziğe göre, 'pis - temiz, inançlı - inançsız, solcu - sağcı,' diye ayıran, öz eleştiri nedir bilmeyen... müzikten gram anlamayan, ama anlıyormuş gibi yapan, kendi müziğine kaliteli başka herkesinkine kalitesiz diyen...

öncelikle 'pislik içinde ki şu abdestsiz tipler' demenden yola çıkarak metal dinleyen herkese inançsız veya satanist muamelesi yaptığını düşünüyorum. peki soruyorum sana senin dinlediğin müzisyenler boş vakitlerinde sizin camiye gelip müezzinlik mi yapıyor? sanki onlar çok inançlılar da içip içip azıtmıyor, onla bunla düşüp kalkmıyorlar.

gelelim konumuza, bu yazara sorsan, herhangibir şarkıyı 3 aydan fazla dinlemiyordur. peki sormazlar mı adama madem kaliteli senin dinlediğin bu müzik, neden 2,3 ayda unutuluyor dinleyicileri tarafından,* bak metal müziğe örneğin metallica 'nın "Seek & Destroy" şarkısı, 1983 'de yapılmış ama hala dinleniyor metalciler tarafından. niye? çünkü kaliteli. metalcinin metal dinleme sebeplerinden biridir kalite, ve dünyadaki en kaliteli müziktir metal. peki kaliteli müzik dinlemek beni inançsız mı yapar? peki metal dinleyince kirli mi oluyorum? sen sırf dinlediği müzikten dolayı adamı suçlarsan adam da nefret içerikli şarkı yapar tabii. (bkz: kaliteli müzik dinlemek suç mu)

şimdi söyle bana, senin gibi emeksiz yapılan müziği savunan, müzikten anlamayan. hak edeni eleştirip, hak etmeyen'e para kazandıran, metalcilerin hepsini satanist, solcu ve aşağılık, kendisiyle aynı tarzı dinleyenleri inançlı ve yüce gösteren bir toplumda, bende dahil hiç bir metalci yer almak ister mi? aslında metalci o topluma alınmıyor değil, kendisi girmiyordur.