bugün

türkçe vs ingilizce

ingilizce türkçe'ye kıyasla çok daha basit bir dildir. 

türkçe'ye nazaran tek zorluğu, kelimeleri cümlede belli bir sıraya dizme zorunluluğudur. türkçe bir cümleyi, kelimelerin yerlerini değiştirerek defalarca yeniden kurabilir ve aynı anlamı vurgulayabilirsiniz. belki cümle biraz devrik olur ama kimse yadırgamaz, derdinizi kolayca anlatmış olursunuz. zira ingilizce'de kelimeler yerli yerinde olmalıdır, tek zorluk bundan çıkar.

türkçe'de kelimeler daha uzunken ingilizce kelimeler daha kısa ve akılda kalıcıdır. 

türkçe'nin başka zorluğu ise kelimelerin telaffuzudur. özellikle içinde ''ğ'' olan kelimeleri doğru vurgulayabilmek çok zaman alacaktır. oysa ingilizce dünya dili olduğundan mütevellit insanlar her türlü aksana alıştıklarından kelimeyi kaba bir şiveyle telaffuz etseniz bile zorluk çıkmaz, kimse bunu sorun etmez. 

türkçe'de bir çok kelime, anlam ve yazılış olarak birbirine çok yakındır. bir harf değişikliği çok fark eder. bu durum ingilizce'de de aynı olsa da türkçe'de olduğu kadar kafa karıştırmaz. 

mecaz anlam taşıyan cümle kalıpları, sokak jargonu ve atasözlerine değinmeye bile gerek yok. türkçe yapısı itibariyle çok zengin bir dil.

sonuç olarak; allah'tan ki ana dilimiz türkçe. ingilizce her zaman rahatlıkla öğrenilebilir.