bugün

kredi kartı

Modern zaman tanrısı. Resmen köleleri var bunun. Ülkemizde buna borcu olmayan kaç kişi var ?
işin acıklı tarafı bunun farkında olmayan kesim. Bilinçli bir şekilde kullanılırsa faydalı olduğunu söyleyenler var ki ben pek sıcak bakmıyorum bu fikre, yahu nasıl bir meta ise bu limiti statüsü simgesi oluyor. "10 bin tl limiti var benimkinin" diye böbürleniyor adam. senin maaşın o kadar değil yavru, ayakta itelemişler sana, sen bununla övünüyorsun. ayrıca düzenli kullanan herkesin limiti zaten yükseltiliyor bildiğim kadarıyla.
ama benim asıl kızdığım nokta şu. insanlar resmen kredi kartları için çalışıyor. geneli mühendis ve öğretmen olan arkadaşlarımdan duyduğum cümle " müdür kredi kartı baya gelecek bu ay. sıkışığım"
sen cebinde olmayan parayı bu kadar rahat harcarsan tabi ki sıkışırsın. bir de öyle güzel bir strateji izliyor ki bankalar, tebrik ediyorum hepsini. bonus diye bir olay varmış. belirli bir alışveriş taahhütünde bulunursan ve yaparsan %10 bonus veriyormuş sana. adamlar bu yüzden 1000 liralık harcama yapıyorlar. amaç ? 100 tl bonus alacak. ulan zaten gereksiz bir çok harcama yapıyorsun o kotayı doldurmak için. onları yapmasan daha fazla karda değil misin ?

insanlar kredi kartıyla ödediği zaman, cebinden para çıkmayınca ya da bir sonraki ay ödeyince bunu kar gözüyle görüyorlar.

Ben daha bakiyesini kontrol etmeden kaç para harcadığını gören birisiyle karşılaşmadım ama herkes cüzdanında ne kadar parası olduğu ya da toplamda ne kadar nakit parası olduğu her daim bilir.

Kullanmayın diyemiyoruz artık da * bari mantıklı olun yavrucanlar.