bugün

ankara üniversitesi hukuk fakültesi

hali hazırda okuduğum okuldur. soru:geldiğime pişman mıyım? -kısmen. bir daha olsa yine tercih eder miyim? -belki. gerçek değerlendirmemi mezun olduktan sonra editlerim artık o zaman anlaşılır neymiş ankara hukuk.

edit: aradan epey zaman geçmiş. kısmet bugüneymiş.
aldığınız eğitimin kalitesini mezun olduktan sonra anlıyorsunuz, dandik bazı fakültelerin mezunlarını görünce bunlar dört sene ne okumuş o okulda diye şaşırıyorsunuz. ama şu da var parasını basmış özel üniversitede hukuk okumuş ardından da yine paraya kıyıp güzel bir büro açmış olan avukat her ne kadar yeterli donanıma sahip olmasa da mesleğe başlarken sizden çok daha avantajlı başlıyor. bunun nedeni avukatlıkta pazarlamanın önemi. onun dışında hakim savcı olmak isteyenler de bir şekilde çalışıp yazılı sınavı kazanıyor, okuduğunuz okul bu konuda devasa farklar meydana getirmiyor. hatta siz bütünleme, tek ders sınavı derken eylülde ancak mezun oluyorsunuz bir de bakıyorsunuz ki adam sizin çok üstünüzde bir diploma notuyla haziran-temmuzda mezun olmuş. bu durum bir sınava hazırlanıp mesleğini kamuda icra etmek isteyenler yada mezuniyet notunun önemli olduğu alanlarda(yüksek lisans, akademisyenlik vb.) size ciddi sorunlar çıkarıyor.
benim yorumuma gelince pişman mıyım aühf okuduğuma: hayır. her şeye rağmen aldığım eğitim kendini farkettiriyor.
aühf-iühf karşılaştırması yapmamı isteyenler olmuş. eğitim yönüyle ikisi de en iyilerden. bulundukları şehirler tercih sebebi olabilir.