bugün

atatürk e küfredip kurdugu cumhurriyette yaşamak

aslında bu tip tartışmaya mahal veren yazılar yazmayı sevmem. fakat sözlükte sıklıkla karşılaştıgımız bir konu var ki, o da mustafa kemal atatürk. yani şu günlere huzur içinde uyanmamıza büyük katkısı olan buna öncülük eden zat-ı muhterem. nasıl olurda bir insan tarihine bu denli çamura atıp, balçık ile sıvamaya calısır. hangi amaç ya da gaye ugruna bu denli yozlaşıp, bağnaz bir düşünce ile saldırır? 6 kere 8 i çarpamayan bir beyin nasıl konu atatürk ve türkiye tarihi olunca profesör kesilip, böylesine yorumlama gafletinde bulunabilir.
atatürk ideolojileri ile din nasıl olurda birbirine muhalif bir kefe icinde tutulabilir?
ya da bunlardan nemalanan, primlenen insanların düşüncelerinin peşinde hunharca sürünülebilir?
dilinden allah ismi düşmeyen bir insan, nasıl olurda o yüce allah ın insana bahşettigi eşsiz beyinden yararlanmasını bilmeyebilir? her şey orada işte beynin en sag lobunda. kas biraz, ıkın tepin ulaşacaksın dogruya.
iyi ile kötüyü, dogru ile yanlışı, siyah ile beyazı o beyin sayesinde birbirinden ayırt edeceksin buna yemin ederim! ne oldu da bu ülke son 15 yılda bu denli atasını, ceddini tanıyamaz bir hale geldi? kim ne yaptı? ne oldu?
sen nasıl olurda sıctıgı bok dahi olamayacagın bir insanı böylesine sert ve lüzumsuz eleştirme zahmetine girersin ey insan!
sınıftaki ögretmenin, meclisindeki milletvekilin kadarda mı saygın yokta bu insana böylesine hor görüp acizce diline doluyorsun? atatürk ü din düşmanı gibi yansıtmak, dine karşı bir birey olarak önümüze yem olarak atmak, kurdugu cumhurriyeti parçalamak ve ideolojilerini baltalamak. buna gercekten inanan insanlar varsa, işte o nokta sözün bittigi yerdir.

bu sözleri söyleyen biri nasıl olur da dinsiz olarak nitelendirilir, anlamak pek mümkün değil sayın ahali!

--spoiler--
Allah birdir. Şanı büyüktür.. Peygamberimiz efendimiz hazretleri, Allah tarafından insanlara dini gerçekleri duyurmaya memur ve elçi seçilmiştir. Bunun temel esası hepimizce bilinmektedir ki, yüce Kur'andaki anlamı açık olan ayetlerdir. insanlara feyz ruhu vermiş olan dinimiz, son dindir. En mükemmel dindir. Çünkü dinimiz akla, mantığa ve gerçeğe tamamen uyuyor ve uygun düşüyor. Eğer akla, mantığa ve gerçeğe uymamış olsaydı, bununla diğer ilahi tabiat kanunları arasında çelişki olması gerekirdi. Çünkü, tüm evren kanunlarını (maddi ve manevi alem kanunlarını) yapan tanrıdır.
m. kemal atatürk
--spoiler--