bugün

bir avuc burma bilezik icin

meshur yönetmen bobby tatketcap'ın yönetmenliğini yaptiği sierra leone yapimi filmdir. konu olaraktan edi ile büdü fakir ama gururlu genclerdir. günün birinde karsilarina kör bir kiz cikar. kizin gözlerini actirabilmek için ameliyat parasina ihtiyaclari vardir. o gunlerde fabrikotor deyyus beyin kucuk oglu zihni'nin aksaray dügün salonunda düğünü olacaktir. edi ile büdü beş bir yerdeleri burma bilezikleri, marklari dolarlari kapip ameliyat parasini karsilamak için bir soygun tertip ederler. ve dügünü basarlar. basarilida olurlar. ammavelakin işler bildikleri gibi gitmez kör 'biz imaretmiyiz ulan' diye kizin gözlerini actirmaya niyetinden vazcayarlar ve kizin mabadine elveda mariaya diyip tekmeyi basarlar. ve butun ganimete sahip olabilmek edi ile büdü arasindaki nefesleri kesici bir rekabet başlar.

film insanliğin tamahkarliğini ve ac gozlugunu irdeleyen fevkalade bir yapim olmakla beraber bireye 'ah nerde o eski abonman biletleri' gibi sordukmakla beraber yer yer kasvetli yer yer denize nazir etkiler sezilmektedir.

ayrica etitopya film festivalinde 5 adet tahta moskar ödülü almiştir. (adamlarda para yok idare etmek lazim)

--spoiler--
havaya nazli ceylan gibi süzüle süzülen bim posetinden dökülen burma bileziklerin oldugu sahne bir görüntü harikasi oldugu film.

majid husisi

kuala lumpur news
--spoiler--