bugün

geleneksel islam da kader inancı ve gerçekler

son derece mantikli yazilmis, soyle bir durup dusununce kader ile ilgili butun sorulara cevap alinabiliyor. kelimenin koku itibariyle yanlis yorumlanip gunumuze kadar muslumanlari etkisi altina almasi aslinda suanda islam aleminin icinde bulundugu durumu fazlasiyla acikliyor.

basit anlamda Allah kaderimizi yazmissa ve hersey degisemeyecek sekilde kesin yazilmissa o halde bu dunya hayati neye, biz neyin sinavini veriyoruz? gercektende insanlarin dusunup birseyleri degistirme duygusuna bastan zincir vurmus oluyor bu yorumlar ki yazilan ayet ve hadisleri mantikli dusununce en ufak bir supheye bile yer birakmiyor. islam aleminin yuzyillardir icinde bulundugu cokusu tam olarak ozetliyor.

insanlar baslarina gelenleri hic dusunmeden kadere baglayip kolaya kaciyor. ustunden butun sorumlugu atiyor, insanlar bilincaltinda ne yaparsam yapiyim kaderi degistiremem ilkesiyle yetisiyor. bu anlayis degismeden islam aleminin tekrar yukselise gecmesi cok zor gorunuyor ama birgun bu kaliplarin yikilip islamin tekrar gercek islam olacagi gunlerin gelecegi, suan islam devletlerinde yasanan kipirdamayla umut veriyor.
güncel Önemli Başlıklar