bugün

14 aralık 2012 abd deki okul baskını

yeri geldiginde israil'e de, ABD'ye de ağzımıza geleni sayıyoruz, saymaliyizda zaten. yaptıkları göz ardı edilemez derecede büyük. Allah cezalarını verecektir zaten, buraya kadar eyvallah.
Lakin burada bir katliam söz konusu. Ne kadar bazen kendimize yenilip "lan onlar kaç bin kisiyi öldürdü gebersin pislikler" desekte, yapılanlardan dolayı topluma değil de, her seyin iki dudagiyla yöneten insanlara tepki göstermeliyiz bence.
Onlar katliamın en büyüğünü yaptılar, yapıyorlar, yapacaklar, evet. Lakin ateş düştüğü yeri yakıyor. Belki ülkesinin yaptıgı katliamların farkında olan ve tepki gösteren bir insanın evladı öldü orda. Ya da öyle olmasa bile, Irak veya Bosna katliamında ölen cocuklar gibi, sırf masumiyetlerinden dolayı, sırf safliklarindan, belki savaş nedir, ülkeleri neler yaptı kimleri öldürdü bilmediklerinden dolayı, arkalarından yas tutulması değilde sevinilmemesi, oh iyi oldu gebersin minicik cocuklar denmemesi gerek. Sonuçta bugün dunyanın öbür ucunda 27 aile hayatının en büyük acısını yaşamakta ve biz sadece insan olduğumuzdan dolayı saygı duymalıyız.
Ölen hangi ülkeden olursa olsun, arkasindan iyiki ölmüş denmesi bir sivil için çok fazla.
güncel Önemli Başlıklar