bugün

40 bin aleviye kan kusturdum

12 eylül faşist cuntasının döneminde emniyet genel müdürlüğü yapan veysel küçüktiryaki'nin bir mektubunda geçen beyanı.

kenan evren’in resmi arşivinde tutulan mektupta, 12 eylül döneminin emniyet genel müdürü refet küçüktiryaki’nin, “yavuz sultan selim’den sonra en büyük alevi kızılbaş düşmanıyım”, “malatya il merkezindeki 40 bin alevi’ye kan kusturdum”, “türkiye’de ilk defa resmi olarak alevi soykırımını devlet adına başlatan benim” ifadeleri dikkat çekiyor.

bence çok daha önemli olansa şu ifadeler: "abd tavsiyesiyle atandim. beni emniyet genel müdürü yapan, başbakan süleyman demirel değildir. ben, beni keşfeden amerikan hükümetinin ankara temsilcilerince tavsiye üzerine bu göreve atandım."

ve zaferini coşkulu biçimde, hem de tarihsel referanslarla anlatmayı sürdürüyor faşist müdür: "yavuz sultan selim’den sonra en büyük alevi kızılbaş düşmanı benim, bunu ispat ettim ve ispat etmeye de devam edeceğim. ben, beylerderesi olayları sırasında yanımda malatya il jandarma komutanı albay olduğu hâlde ‘malatya’daki tüm alevi-kızılbaş köyleri ortadan kaldırılmalı’ dedim. benim sözlerimi mayıs 76 tarihli halkın kurtuluşu adlı dergi yazdı"

ifadelerinin tamamı şu linkte: http://haber.sol.org.tr/d...an-kusturdum-haberi-62296

şaşırdınız mı siz sözlük? var mı böyle bir gaflet içinde olan?
1980 öncesi kitle katliamlarını cıa-devlet ve mhp'nin birlikte tezgahladığını, faşist hareketin abd'yle kol kola çalıştığını bilmeyenimiz kaldı mı?