bugün

taksiciye gardaş boş musan diyen minili

aslında hemen oracıkta, azıcık bile sorgulamadan, kuytularda empati kurmadan yargılanmaması hatta yadırganmaması gereken minilidir.

taksi dediğimiz, arabası olmayan ama zengin olan ya da arabası olmayan ama şirket parasıynan dakılan bir kısım insanların bir yerden bir yere ulaşmasını sağlayan, ekseriyetle sarı renkli arabadır. tesisat.

taksiciler, arabalarına müşteri aldıklarında arabalarının üstündeki "taksi" levhasının ışığı söner. boşken ise taksi levhasındaki ışık cıvıl cıvıldır. bu sayede aracın boş olduğunu anlar ve ona minmek için el kaldırır ya da ıslık çalarız. (not: füüytttşş gibi) elde var 1.

ancak bu yanarlı dönerli taksi lefaaları henüz ülkemizde oturmuş bir sistem olmadığı için (not: kamuoyunun yüksek malumu olduğu üzere) biz taksilerin boş mu dolu mu olduklarını anlayamayız. bu durumda da taksicilere boş musun diye sormak bana çok makul geliyor. hanım kızımız da bunu yapabilir ki bunun onun özgürlüğü olduğunu ben üroloji uzmanı hekimle bilem tartışmam.

haaa şu da var ki; davasında sonuna kadar da haksız minilidir! insan gibi "pardon. ayyhh ıı şey diycaaktım boş musunuz acaba taksinize minsem?" demek varken sen niye taksiye yanaşıp:

"gardaaaş boş musan? dolu musan boş musan? hassiiktir ayakların yan basi yoksamı sen sarhoş musan?" deyip adamı tahrik ediyorsun, sinirlerini mıncırıyorsun? ondan sonra taksici minili sikizledi oluyor. haber oluyor, manşet oluyor. hanım kız! hanım kız! kendine çeki düzen ver lütfen.