bugün

askerliğin meslek haline getirilmesi

ölenlerin değişmeyeceği ama zamanla öldürenlerin değişeceği askeri sistem olacaktır.

defalarca bu sözlükte buna benzer başlıklar açıldı herkes yazdı çizdi yenisi açılmış bir daha yazayım...

şöyle'ki; paralı asker olacaklar yine bu memleketin yoksul çocukları olacaktır. yine aynı manzaralarla karşılaşılacak ve işin içinden çıkılamayacaktır söz konusu pkk teröründe verdiğimiz kayıplar ise.

ben askerliğimi kendi isteğimle jandarma komando olarak yaptım ve acemi birliğimde kendi bölüğümde olan bir çok arkadaşım "komando olmak istiyorum" kağıdını kendi isteğiyle onaylamış kişilerdi. 92 gün eğitim aldık ardından usta birliğimiz batmana gittik ve orada da eğitime terhis olana kadar devam ettik. ancak biz düzenli bir orduya karşı savaşmak için güneydoğuya gönderilmedik... pusu kuran, arkamızdan vuran orospu çocuklarıyla yüzleşmek için gittik. yine sırtımızdan vurulanlarımız-düşenlerimiz oldu. ancak birbirimize sarılmasını bildik.

siz 48 ay askeri eğitim verip doğuya yollasanız bile mayınlar ve pusular eğitime bakmaz. önce bunu ayırt edin sonra bu ülkede gelir seviyesini eşitleyip profesyonel askerliğe geçiniz! tabi değişen bir şey olmayacağını yine yoksulların öleceğini söylemiştim en başta... fark etmez yine biz gideriz.